מתכונים קלילים לארוחות השבת

קובנה או סקונס, תבנית יפה של דגים ברוטב עגבניות או עוף צרפתי בתנור, גלידה או פודינג: כל הרעיונות שצריך לקראת בישולי סוף השבוע מתחילים כאן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
קרפצ'יו קולרבי של מסעדת אלומה
קרפצ'יו קולרבי של מסעדת אלומהצילום: אנטולי מיכאלו
רותם מימון
רותם מימון

אסור ללכת לבריכה, מומלץ לא להתקהל ליד הים ובתי הקולנוע סגורים כבר ארבעה חודשים, לפיכך - אין לנו ברירה אלא להפעיל את המזגן על קירור, להיכנס למטבח ולהתחיל לבשל. התוצאות שתצאנה משם מתאימות בדיוק לתקופה - לא מאוד מכבידות על הבטן או עושות חשק ליפול על המיטה ולא לקום ממנה, אלא כאלה שנעים לאכול לצד יין צונן (לכו על רוזה) ואין צורך לנגב את הזיעה. במקרה או שלא, יהיו בהן הרבה עגבניות. למה? הן פשוט הכי טעימות עכשיו.

כבר הרבה זמן שמתחשק לנו להכין קרפצ'יו (אולי באמת נקדיש לזה פינה בקרוב), לכן במנות הראשונות נלך על הגרסאות הצמחוניות. לצד הקרפצ'יו - למה לא לשבץ את השולחן במנות נוספות על טהרת הירקות? נורית פלד תציע לכם כרובית עם כתר של סקונס, שתי מנות במחיר אחד, וכך תחסוך מכם את ענייני אפיית החלה. למי שבכל זאת רוצה לאפות איזה בצק - לכו על הקובנה של עתליה עין מור. טעימה לא פחות מכל חלה אחרת (גם אם אי אפשר לקרוא לזה קליל). במנות הגדולות יותר נציע פסטה פוטנסקה, כי אם אי אפשר לנסוע לאיטליה נביא אותה הביתה, או לקחת את המתכון לראגו פרגיות ולשחק עמו - להוסיף לצד אורז, אולי עם פסטה ואפילו בתוך דפי אורז. 

למנות העיקריות בחרנו שני מתכוני דגים - אחד של השף יחי זנו ממסעדת פסקדו וכל המתכון הזה זועק קיץ בתנור. גם דג, גם יין לבן וגם עגבניות. מי צריך יותר? המתכון השני רק נראה מסובך, אבל בסוף תצאו עם פילה דג והמון ירקות מסוג קישואים ועגבניות ליד. למי שחייב בשר בעיקרית - נציע קציצות ברוטב עגבניות עם זעתר או סיבוב בפרובנס עם עוף בתנור, קצת אחר. 

בגזרת הקינוחים - חם וקר, מהיר או מושקע. יש לכם בצק עלים בפריזר? הפשירו אותו ותוך כמה דקות הכנה יש לכם יופי של מאפים מושחתים ליד הקפה. לחובבי העוגות כדאי לנסות את עוגת הפירות, אבל בכל מקרה - לקינוחים קרים כמו גלידה ביתית או פודינג בננה - תמיד יש מקום. במזגן או מחוצה לו, שיהיה זה סוף שבוע שקט וטעים. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ