20 מתכונים לשבת ביתית

לאן יש לכם לצאת בחום הזה? הדליקו את המזגן והתחילו לבשל ולאפות: ממרק קר ועד ברד פודינג מושלם, אפשר לקרוא לזה גם מתכונים לשיפור מצב הרוח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט תאנים, אנדיב ושקדים
צילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון

אולי זו התקופה, אולי זוהי הקורונה המשתוללת, אולי מזג האוויר המהביל ואולי זה רק מצב הרוח העגמומי בקיץ הזה, שהוריד לנו את החשק לצאת וגורם לנו להסתגר מרצון בין כתלי הבית. לכן, הרשו לנו לפתוח בהתנצלות. לא יודעים מה קרה לנו היום, אך אסופת המתכונים הפעם יצאה לנו אקלקטית משהו. קצת מכל דבר, קצת מכל מקום, קצת מושחת וקצת קליל, קצת פשוט וקצת מורכב. בקיצור, כמו המצב גם המתכונים שלנו היום הם מכאן ומשם.

אז מה אנחנו מציעים לבשל לשלל ארוחות השבת? ובכן, קודם כל הדליקו את המזגן. זאת לא שבת אם אין פה קצת אפייה, לכן בגזרה הזאת אפשר כרגיל למצוא חלה והפעם את אחת הטובות שיש ממתכון של האופה אורי שפט ממאפיית לחמים. עוד תירוצים להדליק את התנור? בבקשה: לחמניות להמבורגר המושקע מאוד שיופיע במנה העיקרית, למי שלא רוצה לקנות או בעבור ג'חנון ביתי מעולה לשבת בבוקר. 

מה עוד נאכל? סלטים קלילים ועונתיים עם עגבניות ותאנים או לאפ גאי, הלא הוא סלט עוף קצוץ תאילנדי טעים טעים. עוד לפתיח מרק סלק קר מוצלח ונהדר של חיים כהן ואלי לנדאו. בעיקריות נציע ממולאים ללא בשר, מסח'ן של נוף עתאמנה איסמעיל שיחליף את המתכון השגרתי לעוף בתנור, דג במלח מפתיע ועסיסי או נתח יפה יפה של סינטה עם תוספת פריכה של פקאנים מעל. לקינוחים? כל מה שטעים: מוס שוקולד עשיר, עוגת אפרסקים בחושה אמריקאית, ברד פודינג קיצי אדיר או עוגת שמרים ריחנית. קחו את כל ההצעות הללו כרעיונות, שחקו עמם, שנו והתאימו לטעם האישי שלכם - רק מה שתבשלו ואיפה שלא תהיו, שתהיה שבת טעימה. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ