22 מתכונים קלילים לשבת של קיץ

חלה לשבת שאופים עם הילדים או מרק יוגורט בסגנון טורקי, ירקות קיץ צלויים או קציצות טלה משגעות, דג ברוטב קיצי ומפתיע או עוף כמו שעוד לא אכלתם. ולקינוח: הפודינג הכי טעים שיש

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט ירוק עם ליצ'י ופיצוחים
רותם מימון
רותם מימון

בארוחה במרפסת או בפינת אוכל במזגן - עוד שבת קיצית נפתחת לה עם ההתלבטות הקבועה בעונה הנוכחית: מה מבשלים כשכל כך חם? התשובה שלנו היא פשוטה: קליל, קליל, קליל. במילים אחרות - הרבה מאוד ירקות ופירות עונתיים (קישואים, עלי גפן, נקטרינות, חצילים, דלעת ובמיה) וכמעט שום דבר מסובך באופן ממשי.

כהרגלנו, את ההכנות לשבת מתחילים עם מרק קר לצינון הגוף ואחר כך חלות ממתכון שקיבלנו מהגננת של הילדים, כך שאם תרצו - זוהי הפעלה נהדרת לכמה דקות. את החלה שומרים כדי לטבול בפאווה היוונית שהפעם תככב בה הטחינה, או לפאטה חומוס עם חצילים, מתכון של השפית נאיפה מולא שכדאי לאמץ בחום, תרתי משמע. 

למרכז השולחן יוגשו כל המנות הצלויות של היום: במיה או דלעת, קולרבי ונקטרינות. את קו הירקות ימשיכו קישואים ממולאים עגלגלים של נורית פלד, שלא צריך להיות טבעוני כדי לאהוב אותם. הקו הקליל ממשיך עם הניוקי של דור ונגר ועם פסטה ברוטב פוטנסקה עם סלמון חלוט. למי שחייב את מנות הדגים שלו - נציע שתי מנות בעלות אופי דומה רק עם רוטב אחר - פילה דג - אחד עם רוטב מנגו קיצי ומפתיע והשני עם רוטב חמאה ולימון קלאסי שבקלאסי. 

לעיקריות - קציצות טלה עטופות בעלי גפן (מי שפחות מחבב את עלים יכול לנסות את המתכון לקציצות בלבד, הוא נהדר בפני עצמו) או עוף חריף חריף בטכניקת הכנה קצת שונה. 

בקינוחים - כשסוף השבוע מתיישב בדיוק על יום השוקולד הבינלאומי - מן הסתם ברור במה כדאי לקנח. אחרי שהגשנו מהדורה חגיגית מרובת עוגות הנה עוד כמה קינוחים טעימים טעימים עם הזהב החום-שחור האהוב כל כך. בקיצור, שלל רעיונות שאפשר לשחק עמם - לשנות או להוריד, העיקר לבשל משהו טעים.

לעוד רעיונות למתכונים לשבת

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ