סלטים לשבת: 32 מתכונים לפתיחת שולחן

מרמומה או מטבוחה, סלט ביצים או סלט מיונז, סלט כרוב או סלט סלק, סלט חסה או סלט כרוב, 32 מתכונים לפתיחת שולחן גדול של סלטים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המזטים של ישראל קבלה.
המזטים של ישראל קבלה. באוכל, כמו באמנות, הדברים הטובים ביותר הם אלה המתרחשים לאט
רותם מימון
רותם מימון

מיוון ועד ספרד, מטורקיה ועד צפון אפריקה - לא מעט ארוחות חגיגיות נפתחות בשולחן עמוס בסלטים קטנים שתפקדו כמנות ראשונות מגוונות שסוגרות את פינת הרעב ומכינות את הסועד אל המנה העיקרית, בקיצור - פותחים את התיאבון. בארוחות סוף השבוע בנות זמננו, זה נלקח אל הקצה והשולחן, כבר לא חשוב מאיזו עדה, נפתח עם פסיפס מרהיב ומטשטש גבולות קולינריים וכמו סלט טוב הכל מתערבב - טורקי עם מרוקאי, טוניסאי עם לבנוני, פולני עם רוסי, מסורתי עם עדכני, מקומי עם גלובלי, טרי עם מבושל, צלוי עם מטוגן, במלים אחרות - הכל מכל.

באסופת המתכונים לשבת הפעם, הבאנו את כל אלה בדיוק - את הסלטים המסורתיים שפותחים אצלנו בבית את ארוחות השבת, כמו המרמומה וסלט הדלעת, וכן גם את הסלטים שהצטרפו עם הזמן והשנים, כמו סלט החסה, החציל עם הטחינה, סלט אוליבייה (שנקרא אצלנו בכלל סלט מיונז), קולסלאו וסלט ביצים, הטחינה והאבוקדו. את כל אלה ועוד תמצאו ברשימה הארוכה מטה, מנות קטנות שיכולות למלא שולחן גדול והן ממערב וממזרח ואין כמותן לעורר תיאבון למנות הבאות.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ