מתכונים לשבת נוסטלגית של סוף החופש

מהקובנה של סבתא מרים, דרך חריימה והחלה שתמלא את המטבח בניחוח אפייה ועד עוגת ביסקוויטים של פעם: אחרי כל המסעדות, המלונות והג'אנק - הגיע הזמן לאוכל ביתי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חלת שבת
חלת שבת של אפרת ליבפרוינדצילום: אנטולי מיכאלו
רותם מימון
רותם מימון

אצל מרבית האנשים, סוף השבוע הוא החלק הזה בשבוע להוריד הילוך ולבלות קצת זמן איכות בבית, עם חברים או משפחה, לישון עד מאוחר (יותר) וליהנות מארוחה טובה. בעבור ההורים לילדים הצעירים שבין קוראינו, מדובר בסוף שבוע אחרון של החופש הגדול הארוך ביקום. החופש שהזכיר לנו יותר מכל את המוטו שעבר אצל חלקנו לאורך כל טירונות - עוד לא נולד האיש שיעצור את הזמן. אז לקחנו נשימה וספטמבר כבר כאן מעבר לפינה ויש סיכוי קל שעוד נתגעגע לימים האלה.

אחרי חופש של מסעדות, מלונות, מנגל בכנרת וג'אנק - הגיע הזמן לאוכל של בית. ולכבוד המאורע החגיגי הנ"ל, איגדנו כאן הפעם שלל מתכונים ביתיים, כאלו שנותנים כבוד לטעמה של נוסטלגיה ומציתים זכרונות, מבית אמא, אבא, סבתא או סבא. חלקם האחר פשוט נועד לספק השראה (או מוטיבציה) להכין בבית את מה שכבר אי אפשר למצוא בחוץ, ולעולם לא יהיה לו את אותו הטעם של פעם.

בין המתכונים: הקובנה של סבתא מרים, חלה ביתית, ריחנית ומופלאה; כבד קצוץ ושהולך יד ביד עם החלה שתכינו; בורקס בשר כמו באולמות השמחות (רק בביצוע מחודש ואופנתי); חריימה חריף עם רוטב לטבילה, קציצות כי הן ההגדרה האולטימטיבית לאוכל ביתי או כיסוני ורניקס במילוי תפוח אדמה, אורז פרסי כהלכתו, עוף בתנור או שניצל - כי הם האם אמא של הקלאסיקות; ממולאים מתבקשים ואפילו קובה. ומה לקינוח? מגדל של קרפים הנוגריים או עוגת תפוחים נושנה, רולדה נוסטלגית ועוגת ביסקוויטים שכולה הומאז' לשנות ה-80, כשגורמה עוד לא נכנס לז'רגון. בקיצור, הכל מכל.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל של אתר הארץ

חפשו באינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ