מתכונים לשבת חמה: כל מה שטעים לאכול בסוף שבוע מהביל

מה עושים כשכל כך חם? מסתגרים בבית, מדליקים את המזגן ומתחילים לבשל: ממטבוחה מפתיעה של ארז קומרובסקי, דרך עוף ביין של אייל שני ועד מקלובה דגים של אוסמה דלאל ולקינוח - קראמבל הכי מושלם שיש. עם כזה אוכל, מי רוצה לצאת מהבית?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קראמבלים
קראמבלים לאחר הוספת הפירורים. מומלצץ להוסיף וודקהצילום: דן פרץ
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

נכון לכתיבת שורות אלה, נדמה שהרגע הרותח של השבוע נמצא עוד לפנינו. 40 מעלות בספטמבר? חשבנו שאנחנו כבר מאחורי כל החום והלחות האלה. אבל בסדר, כמה מעלות למעלה לא יכריעו אותנו. בהתאם, קשה לנו לדמיין ארוחות כבדות מדי, על אף שרצינו להתחיל להתאמן על מנות לראש השנה (בדיוק בעוד שבועיים, אבל מי סופר?), לכן כשישבנו אמש לתכנן את הקניות לארוחות סוף השבוע, כל מה שרצינו זה רק דברים קלילים - שלא יכבידו על הבטן והם מרעננים, קצת חריפים אולי וכמובן - נכונים ומתאימים לעונה. בסוף מצאנו את עצמנו נסחפים אחרי כל מה שמזמן לא הכנו ובישלנו.

כך שילבנו את כל מה שטעים כרגע ואם המזגן יאפשר - בכל זאת נדליק את התנור. כי אי אפשר להתחמק מהכנת החלה של שבת, אבל כמות הסלטים והמנות הקרירות בנסיקה. אז הנה ההצעות שלנו לסוף שבוע מהביל:

התחלנו עם התשובה הכורדית לצזיקי, שאפשר לפתוח איתה ארוחה והיא מעוררת תיאבון ומצננת. ממשיכים עם סלטים קיציים של מטבוחה שזיפים מפתיעה, חצילים ביוגורט, קרפצ'ו קישואים של חיים כהן ואלי לנדאו, סלט חסה עם פיתול מעניין בעלילה או סלט סינטה וייטנאמי. עוד לפתיחים הבאנו סטייק טרטר קר וברבוניות מטוגנות, כמו בקיץ בספרד. אפשר להמשיך עם מתכון קיצי להפליא של פסטה עם חסה, כן. נשבעים. 

במנות הגדולות יותר, השף יחי זינו ממסעדת פסקאדו באשדוד עם הגרסה שלו לדג מרוקאי עם כל מה שצריך, השף אוסמה דלאל עם מקלובת דגים יפואית, אייל שני עם תרנגול ביין (וקיצי כמו אוגוסט בפרובנס) וקציצות ברוטב, כדי שלא תתלוננו שלא הבאנו כלום לילדים.

ומה לקינוח? תענוג קיצי שהמלה מושלם מיטיבה להגדיר אותו וזה הקראמבל עם הפירות שיש עכשיו בשוק, או עוגת שוקולד עם שזיפים, תאנים צלויות שיכולות להיות גם מנה ראשונה קלאסית, עוגת רוגעלך משגעת של קרן אגם, טארט כי חייבים עוגה באמת וכן - אפשר בחום הזה גם להצטנן עם גלידה מהירה שתכינו. החזיקו מעמד, עוד קצת וזה נגמר.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ