כל מה שטעים לאכול בסוף שבוע ביתי

חלה לשבת בהשראת ארז קומרובסקי או מפרום כרובית, סלט במיה חם או עוף בסילאן, פקיילה דגים או בורי ברוטב עגבניות, פחזניות או שטרודל של קיץ - 24 מתכונים שיגרמו לכם לרצות להישאר בבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
המפרום הראשון שליצילום: אנטולי מיכאלו
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

בעוד שבוע בדיוק יתרגש עלינו ראש השנה ויביא עמו שובל ארוך ובלתי נגמר של ארוחות משפחתיות, ביתיות ועמוסות עמוסות אוכל. אם אתם מהסוג שנערך לבאות ונכנס לכוננות ספיגת מזון בערימות, נציע לכם להתמקד בגזרת המנות הראשונות, הסלטים והדגים. אך אם אתם בעד להישאר בבית (קורונה בחוץ, מה יש לכם לצאת) ולבשל - יש באמתחתנו הפעם כמה וכמה אתגרים מעניינים. קחו זאת כרעיונות ושחקו בהתאם לטעם האישי.

אז מה מבשלים לשבת? זאת לא ארוחת שישי בלי חלה והפעם אורה קורן בהשראת החלות של ארז קומרובסקי, שתוכלו להתאמן עליהן גם לראש השנה. בעקבות גל החום שלא נרגע ובעבור אלו שחייבים מרק - נלך הפעם על קלאסיקה מודרנית בדמות מרק וישיסואז קר. הפעם בהשראת השף אנתוני בורדיין. מיד אחרי שני פתיחים אלה נציע אתגזרת הירקות - סלטים מכל קצוות הקשת - מבושלים, טריים, מתקתקים, מרירים, מושקעים או פשוטים. הכל מכל.

כשחקני חיזוק למנות העיקריות הבאנו את הגרסה של אפרת ליברפרוינד לתפוחי אדמה קריספיים, אורז עם שעועית מנומרת (הכי שישי בצהריים שיש), כרישה ממולאת ושעועית ירוקה בשלושה מתכונים. 

במנות העיקריות עוף בסילאן עם בטטות ותפוחי אדמה גם כן, שעושים בסיר דווקא. קציצות הודו עם בטטות צלויות, כי אין שישי בלי קציצות ולא משנה באיזו עדה. במקום חריימה נציע את הגרסה של חיים כהן ואלי לנדאו עם בורי בתנור ברוטב עגבניות ולמרחיקי לכת - פקיילה, כן דווקא בחום הזה. פה בגרסה קלילה עם דגים. השאירו מקום לצלי בקר ולמפרום הנהדר של השף שי טנא - כאן עם כרובית ובשר. 

ומה לקינוח? כמו שהבנתם עד כה - המוטו בבחירתם המנות שלנו הוא משהו שכל אחד יאהב. מעוגיות לא קלות להכנה, אבל מתגמלות מאוד ליד כוס הקפה, דרך שטרודל קיצי או פחזניות שאין אחד שיגיד להן לא וכלה בעוגת גבינה וקינמון - קרה ונהדרת. 

לא מצאתם משהו שאהבתם? אולי כאן תמצאו מתכונים אהובים אחרים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ