22 מתכונים לשבת סתווית אמיתית

חורשט סבזי או מרק אפונה טבעוני, חלה נוסטלגית ממכרת לצד סינטה צלויה בגריל, סלטים ירוקים פריכים ורעננים או אורז עשבוני בתנור, טארט לימון חלומי או עוגת בננות מפתיעה: כל המתכונים הפשוטים והטעימים לסוף שבוע ביתי

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סלט עדשים שחורות ובטטה
סלט עדשים שחורות ובטטה של זהר לוסטיגר-בשןצילום: דניאל לילה
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אולי אלו הגשם הראשון שירד פה השבוע, העקצוץ בגרון והגודש באף והירידה הקלה בטמפרטורות, שלא רק גרמו לנו להכין את המרק הראשון לעונה, אלא גם להבין שהנה הוא כאן במלוא הדרו - הסתיו. עוד לא קפוא כמו בחורף, כבר לא חם ומחניק כמו בקיץ - בקיצור, גם בישראל יש סתיו, אז מה אם הוא נראה קצת אחרת משאר העולם. ובכל זאת, אם מוסיפים לזה את החדשות והאווירה הכללית, כל התפאורה הזאת גורמת לנו להשתבלל ולרצות להישאר בבית עם התה והלימון והספרים הישנים או הסדרות החדשות.

במיוחד בשביל זה קיבצנו כאן הפעם מתכונים נעימים וביתיים, פשוטים בחלקם אבל לא רק, כי בכל זאת שבת ומצפות לנו שלל ארוחות בסוף השבוע. בכולם יש אלמנטים ומאפיינים סתוויים-חורפיים ובכל מקרה, אם נשארים בבית, אין כמו להתענג עליהם. אז מה מבשלים היום? 

זה לא סוף שבוע אם אין פה חלה. הפעם, לקחנו מתכון פשוט של חלות גן וערכנו בו מקצה שיפוצים, כך שבגרסה הביתית שלו הוא מזכיר נשכחות. ממשיכים עם מרקים - שתי קלאסיקות כמעט - אחת לטבעונים והשנייה לאוכלי כל. ממשיכים עם שני סלטים פריכים מלאי כל טוב והתוספות למרכז השולחן של דלעת בתנור (המילה סתיו רשומה על שם המנה הזאת) ואורז עשבוני בתנור. 

למנות היותר גדולות בחרנו לנוע בתחום המשולש: בשר-עוף-דגים. בין חורשט סבזי מפואר לכרוב ממולא קלאסי, בין סינטה צלויה, צלי או כרעי עוף או קדרה מהבילה, כולם דורשים בישול ארוך יחסית ומה מתאים יותר מאשר סוף השבוע? נתחי סלמון או דניס בתנור סוגרים את פרק הדגים.

לקינוח כבר מתחשק לנו הרבה מאוד זמן "משהו עם תפוחים". את הפתרון מצאנו בשתי גרסאות פשוטות יחסית. גרסת הביס לפאי תפוחים או אצבעות פילו ממולאות תפוחים, ממכרות. מילה שלנו. ברוח הימים גם טארט לימון או עוגת בננות הפוכה, כי קלאסיקות חורפיות, אפשר להכין גם לערב שבת קריר בנובמבר. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות