מטבית ועד עוגת פנטונה: 20 מתכונים לשבת טעימה

מרק פטריות מושקע או קובה דלעת, חלה מתקתקה או בורקס מים, טבית שמתבשל שעות בתנור או עוף עם תפוזונים, קציצות חריפות או סינייה, עוגת גבינה משולבת בראוניז או עוגת גזר מושלמת - 20 מתכונים לשיפור מצב הרוח

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות דגים חריפות. מידת החריפות ניתנת לפרשנות
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

סוף שבוע בפתח ושוב אותן המחשבות או תהיות עולות לאוויר: לאן נצא לטייל רגע לפני שמתחיל לו סגר שלישי, איפה לא נתקהל, אך לא פחות חשוב (אם לא יותר) - מה נבשל ומה נאכל. אם אתם מהסוג שרק מחפש לצאת מהבית, לטייל ולראות קצת נוף וטבע לפני שסוגרים אותנו בבתים, זה נהדר. זהו כנראה מזג האוויר הנעים ביותר בשנה. מה גם שאחרי הגשמים האחרונים, יש מה לראות. אך אם אתם כמונו, מהסוג המתבצר בביתו - הגעתם למקום הנכון.

בחרנו עבורכם מנות, שכל אחת מהן (לטעמנו לפחות) יותר טובה מקודמתה, גם אם מדובר באוסף אקלקטי למדי (אם אתם מעדיפים להיצמד לנושא אחד, הפעם זה לא הסיפור). עם זאת, כל מנה מזמינה משחק עם רכיבים וטעמים, כך שבסופו של דבר - אנחנו פה בשביל לזרוק רעיונות לאוויר, כשאתם אחראים על הגיוון והביצוע. 

אז מהן ההצעות שלנו לארוחות השבת? מתחילים בחלה, כמו תמיד ולצדה נציע  להניח קצת מטבוחה חריפה אש ולנשנש עד אין קץ. בגזרת המרקים נציע מרק פטריות חורפי ואדמתי או מרק קובה דלעת, קצת חמוץ- קצת מתוק. 

ממשיכים עם כל מה שטעים למרכז השולחן - סלט כרוב ונבטים ושני סלטים שניתן להגיש אותם חמימים - האחד עם מנגולד והשני עם חצילים ומטבל עגבניות משגע, אך גם בטמפרטורת החדר - זה בסדר. הלאה, אל עבר קבוצת הקציצות והממולאים שוקרצת הפעם לכל טעם וחך - להרפתקנים עם מנגולד ולוקוס, או למי שלא מחפש הרבה הפתעות: קציצות דגים חריפות חריפות של הדיי עפאים.

למנות העיקריות - בעיקר מה שצריך קצת יותר זמן להתבשל או להיצלות בתנור, כמו עוף עם ריבת תפוזונים או סינייה כדורי בשל וטחינה. את הטבית אפשר לשמור לשבת, או להפוך למנה ראשית בשישי בערב. לשבת בבוקר נציע בורקס מים, שהרשת נטרפה עליו השבוע, שוב כנראה בגלל מאסטר שף. כך או אחרת, איזה תענוג של מנה.

לקינוחים, שוב קצת מכל דבר - בראוניז משולבים בעוגת גבינה. שוקולד תמצאו גם במתכונה של לימור לניאדו תירוש, רק הפעם עם ארל גריי. עוגת גזר - לחובבי הבחושות ופנטונה - עוגת כריסטמס איטלקית מעט מורכבת, אבל שווה את ההכנה. 

את כל מה שבחרתם לבשל, תוכלו כמדי שבוע ביום שישי (החל מהשעה 13:00) להציג בקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל - "אוכלים את הראש", אם אתם עוד לא שם (שערורייה). עוד נציע, מתכונים או כתבות אוכל שאהבתם תוכלו לשמור מהיום והלאה ברשימת קריאה מיוחדת שגם תשלח אליכם תזכורות. נסו את הפיצ'ר ותיהנו.

למתכונים מומלצים נוספים לשבת

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ