20 מתכונים לשבת סתווית ראשונה

הטמפרטורות יורדות? זה הזמן להסתגר בבית ולהתחיל לבשל תבשילים בבישול ארוך: החלה של ארז או מרק שעועית של אבא, תבשיל דגים חריפים או החמין הטבעוני הראשון לעונה, עוגת נוטלה או קראמבל תפוחים - 20 מתכונים שכל כולם סתיו בחלונות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קראמבל תפוחים
קראמבל תפוחיםצילום: נועם פריסמן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

נראה שעד כה סופי השבוע בעונת הסתיו נשארו שמשיים וחמימים למדי, והנה סוף סוף - החזאים מדברים על שביב חורף שיתגנב לו לכאן ואם אתם גרים במישור החוף (הצפוני) אולי אפילו תזכו לאיזה ממטר אחד או שניים. אנחנו מצדנו נרהיב עוז ונתארגן על החמין הראשון העונה (על אף שראינו כבר כמה שבועות חיפושים קדחתניים אחר מתכונים לטשולנט).

אז מה נבשל לארוחות סוף השבוע שעשוי להיות קצת יותר קריר מהרגיל? הקו, כפי שמיד תראו הוא בישול ארוך או מסע של כמה שעות טובות בתנור, כי אם כבר בבית אז מה רע לנו לאכול כמה תבשילים טובים ועל הדרך שהבית ידיף ריחות נעימים של בישול? אם כן, כהרגלנו נפתח את הסשן הבישולים עם חלות, כי נדרשות פה שעות התפחה ואם יש לכם במקרה לילה פנוי מה טוב. ממשיכים עם שני מרקים בעלי נוכחות - מרק שעועית ובשר או מרק עגבניות ולחם - שניהם כבדים וממלאים ויש סיכוי שממנה ראשונה הם יהפכו לארוחה שלמה. לצדם הצענו גם פקיילה, אמנם אוכל שחור מרתיע לעתים את קוראינו, אולם נמליץ לכם לא לפסוח על המתכון המסקרן הנ"ל. אצלנו בבית פקיילה מחליפה, בשבתות לא מעטות, את החמין אפילו.

בגזרת הסלטים והירקות - דווקא הסלטים הם מרעננים מאוד, שונים לחלוטין זה מזה ובשני המתכונים משולבים דגים. סלטים נוספים לשולחן השבת תמצאו כאן. ממשיכים זוקיני (או קישואים, אם תרצו) צלויים במחבת - דווקא מתכון מהיר לתוספת חמימה, לימונית ומערננת לצד כל התבשילים שיבואו בהמשך. אחר כך, תבשיל כרוב אדום שיכול ללוות אתכם עמוק אל תוך העונה הקרה והוא אפילו חורפי מדי לסוף השבוע הקרוב. אם כבר בכרוב עסקינן, כרוב ממולא בסגנון רומני עשוי להיות מנה ראשונה טובה או עיקרית יפה למרכז השולחן. לצדם אנחנו מציעים ריזוטו דלעת מפתיע. תבשיל פשוט צבעוני, טעים ויפהפה שנולד בטעות. 

במנות העיקריות הלכנו על משהו שכל אחד אוהב - דגים חריפים עם הרבה מאוד רוטב שרק בשבילו תצטרכו חלה, קציצות עוף שהילדים שלכם יאהבו (ולא רק הם), או ביף בורגיניון - אין כמוהו כקדרה לערב שישי קריר ותבשיל מפתיע נוסף - הוא של הדיי עפאים - כתף בקר עם שום ונענע. לשבת בצהריים יש לנו בשבילכם - חמין טבעוני ראשון לעונה עם מקרוני או להבדיל - אוסובוקו שבקלות יכול להחליף כל חמין אהוב שיש. 

לקינוחים - שוב, קצת מכל מה שכל אחד אוהב: טירמיסו לחובבי הקפה, עוגת שוקולד נוטלה - כי אין מי שלא אוהב שוקולד, קראמבל תפוחים - כי זה סתיו וצריך קינוח חמים וטעים, או עוגת גבינה קצת אחרת לקפה של שבת בבוקר. קחו את 20 המתכונים כרעיונות ראשוניים. שחקו עמם, החליפו, הוסיפו, שנו ובואו להציג את הבישולים שלכם, כבכל שבוע במדור - מה בישלתם לשבת - בקבוצת הפייסבוק שלנו - אוכלים את הראש. שתהיה שבת טעימה.

למתכונים מומלצים נוספים לשבת

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ