מתכונים לשבת חורפית ביתית וטעימה

המגמה: בישול ארוך. מהחלה ועד עוגת השמרים המרהיבה, ממרק הבשר סקוטי ועד טבחה בלסלק, מסופריטו ועד החמין - כל מה שמחמם, טעים וששווה להישאר בשבילו בבית

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
תבשיל בשר ושעועית
תבשיל בשר ושעועיתצילום: דורעם גונט
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

טוב, הגשם כבר כמעט כאן והמעלות אף הן מצביעות סוף סוף על מגמת ירידה. אחרי שבשבועות האחרונים קיווינו לאיזו שבת שיהלום אותה חמין הגון או תבשילים שיבלו לילה שלם בתנור, נראה שהפעם יש לנו שבת כזאת. לכן קחו את הזמן, היכנסו למטבח והתחילו לבשל, הרי כבר אמרנו (ונחזור על זה שוב) שאין באמת מה לחפש בחוץ. 

אז מהם הרעיונות שלנו לבישולי סוף השבוע? כרגיל, קצת מכל דבר - אם כי המגמה היא בישול ארוך. בואו נתחיל. מנהג ידוע פה במדור ולא משנה העונה, אמרתם שבת? אמרנו חלה. הפעם חלה פשוטה וטעימה, שום דבר גרנדיוזי או זיקוקין בפה. אבל איזו חלה כיפית. לצדה כפתיח טעים וטבעוני למרכז השולחן - סמוסה הודית מלאה במחית חומוס (או בכל דבר אחר שתרצו). ממשיכים עם שני מרקים כבדים יחסית, האחד עם בשר ובירה בסגנון סקוטי והשני ים תיכוני למהדרין עם הרבה מנגולד ושעועית. 

בגזרת הראשונות והסלטים הפעם ההפרדה לא מאוד ברורה, החל מסלט פומלה חריף וטוב או סלט דלעת לאכול עם החלה, מאפה בשר ופלפלים או לביבות קישואים ועדשים צמחוניות, ממולאים של עלי מנגולד עם לוקוס ופילה דג לימוני בתנור. 

בעיקריות המעט יותר כבדות - טבחה בלסלק, שוב המנגולד מופיע רק הפעם בתבשיל טריפוליטאי ריחני ומחמם. סופריטו צמחוני הוא מנה שגם אוכלי כל יאהבו. גלילי בשר ברוטב אדום עם הפתעות בפנים או נתח שלם של סינטה עם ציפוי של פקאנים, יהיה התשובה החורפית של הארוחה. עוף בתנור בשתי גרסאות שאחת מהן יכולה להחליף בקלות את החמין של שבת בצהריים. וגולת הכותרת - חמין לשבת או תבשיל בשר שיתבשל כל הלילה ונותן מענה לכל מי שטשולנט כבד עליו. בקינוחים בחרנו עוגת שמרים מרהיבה ומורכבת, עוגת פרג לימונית, קינוח כוסות בכיוון הלוטוס ועוגה בחושה לימונית אף היא, למי שחייב ליישר קצוות.

לא משנה מה תבחרו לבשל, קחו את ההצעות ושחקו עמן לפי טעמכם ובואו להציג את הבישולים שלכם כבכל שבוע - ביום שישי החל מהשעה 13.00 בפוסט "מה מבשלים לשבת", בקבוצת האוכל שלנו - "אוכלים את הראש". 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות