20 מתכונים לשבת טעימה וביתית

מחלה רכה ונהדרת ועד עוגת גבינה אפויה וקלאסית, מקישואים ממולאים מפתיעים ועד ביף בורגיניון, מחמין אבל לא כמו של סבתא ועד דג תאילנדי: 20 הצעות טעימות לסוף שבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ביף בורגיניון על מצע פירה
צילום: לימור לניאדו תירוש
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

כשבאנו לחשוב על בישולי סוף השבוע הזה, הבנו שאין טעם להתכחש לעובדה - בערבים קר לנו מאוד והגוף דורש מזון שיחמם אותו מבפנים. לכן, זהו המוטו במדור של היום. אי לכך, גם בשבת הנוכחית, אנחנו ממשיכים את קו הבישול הארוך בו פצחנו בשבוע שעבר. 

אז מה מבשלים לשלל ארוחות סוף השבוע? הנה 20 הצעות בהתאם להלך הרוח הזה. מתחילים עם שני מאפים, כהרגלנו. חלה היא חובה, אבל אליה הוספנו מעין פוקצ'ה רק בגרסה רכה יותר ואין סיבה שהיא לא תהפוך לבת בית. ממשיכים עם מרקים - הראשון - מרק בשר עשיר עם ירקות שורש, ומולו מרק טבעוני מלא בירוקים ומתבסס בעיקר על חומוס בדרגות טחינה כאלה ואחרות.

בגזרת הסלטים והירקות - נציע סלט ברוקולי טרי ברוטב טחינה משגע, סלט פטריות ואורז אדום, סלט פלפלים קלויים שהולך עם כל המאפים שהצענו בפתיחה, תפוחי אדמה פריכים במיוחד אחרי בילוי נאה בתנור וכן גם קישואים ממולאים בבשר עם רוטב תמרינדי חמצמץ.

בעיקריות - התשובה של אייל שני לחריימה וכן דג מאודה בסגנון תאילנדי של יריב מלילי. עוד תמצאו גרסת הבישול הארוך של עוף בטאג'ין ולממהרים יותר כבדי עוף בקוניאק. מנה חורפית מחממת ונהדרת.

חמין זה כבר תו תקן לסוף שבוע, אבל אם יורשה לנו - נציע ללכת על ביף בורגיניון. למי שבכל זאת חייב חמין, לקרן הבר יש גרסה קלאסית, רק לא כמו של סבתא. בקינוחים - הכיוון הוא הדרי, עם פנה קוטה ועוגת לימון או עוגת גבינה אפויה קלאסית. למי שצריך בחושה ליד הקפה או התה - לכו על עוגת פירות ושימו בה את מה שיש לנו להציע - תפוחים או אגסים. הכי מחמם וביתי שיש.

לא משנה מה תבחרו לבשל, קחו את ההצעות ושחקו עמן לפי טעמכם ובואו להציג את הבישולים שלכם, כמו בכל שבוע בפוסט "מה מבשלים לסוף השבוע", בקבוצת הפייסבוק שלנו - "אוכלים את הראש". 

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות