מתכונים לשבת קרירה וביתית

אין לכם מה לצאת מהבית, היכנסו למטבח והתחילו לבשל ולאפות: לחם ציפורים יפהפה או קובנה חלומית, קדרת בשר או שוקרוט ים תיכוני ואפילו עוגות וקינוחים חורפיים. 22 רעיונות טעימים לשבת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מדור אוכל דור ונועם
כרוב סגול צלוי ביין אדום ועשבים. להבה נמוכה או תנורצילום: נועם פריסמן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

סוף השבוע בפתח ועמו הדילמה הקבועה - מה לבשל? אצלנו האוכל הוא נגזרת ישירה של מזג האוויר, וגם אם לא הולכת להיות שבת גשומה, אלא רק קרה ושמשית - זה מספיק לנו בשביל לדעת מה לאפות ולבשל. 

במסגרת בחירת המתכונים לבישולי סוף השבוע הנוכחי, נקטנו בגישת המחמם ויצאנו למסע קולינרי אקלקטי, כך שכל אחד יכול ללקט לו כאן רעיון שמצא חן בעיניו ולהמשיך איתו הלאה. במקום חלה קבועה הלכנו על תחליף ראוי לא פחות - קובנה. מולה נציע לחם ציפורים יפהפה קל להכנה עם כמה רעיונות למטבלים מעולים ממש ליד. 

במסגרת המרקים הלכנו על כמעט שני קצוות מנוגדים - מצד אחד מרק צח של עוף ומנגד מרק בשר עז טעם מהמטבח התימני. הסלטים למרכז השולחן הם הסיפור המרענן בארוחה והם כוללים הרבה מאוד לימונים וקטניות ורעיונות מהמזרח התיכון והמזרח הרחוק.

כמנות ביניים או ראשונות, אם תרצו - קובה פטריות טבעוני אליו אפשר לצרף גם טחינה טובה או רוטב פטריות מיוחד. לחובבי הדגים נציע שתי מנות - אחת מתובלת מאוד (החריימה של שגב) והשנייה מרעננת ולימונית, מתאימה גם לילדים.

במנות העיקריות - שוקרוט, כי גם חמין צריך תחליף לפעמים או קדירת טלה וירקות שורש. חובבי העוף המעודן יותר יכולים ללכת על שוקיים בשרדונה. במרכז השולחן  - בטטות צלויות כיפיות ממש או כרוב צלוי שהפך ללהיט, ואפשר גם פשוט להניח סיר גדול שכל כולו אורז עם עדשים, בסגנון הודי.

בקינוחים - אמרנו חורף, אמרנו הדרים והפעם - קארד אשכוליות או עוגת לימון ננסי (אם אין לימון ננסי לא נורא). למי שחייב משהו מתוק מתוק - עוגת השוקולד הנהדרת של נייג'לה לוסון היא קלאסיקה ללא תחרות. אם נשארו לכם שזיפים מיובשים מט"ו בשבט - הכינו מהם פלאן צרפתי מענג. כבכל שבוע נזמין אתכם להציג את מיטב בישוליכם בפוסט - "מה מבשלים לשבת" שעולה בכל יום שישי בשעה 13.00 בקבוצת הפייסבוק שלנו - אוכלים את הראש. כך או אחרת, שתהיה שבת טעימה וחמימה.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ