מתכונים לשבת: כל מה שטעים לאכול בסוף שבוע

מחמין ועד ספינג': במקום לשבור את הראש מה לבשל לשבת, הנה צרור רעיונות ששווה בשבילם להיכנס למטבח ואפילו מרגישים את חנוכה ברקע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
בליאשי טטרי. הבשר נותר עסיסי במיוחד. צילום: דן פרץ. סטיילינג: נורית קריב. צלחת מחוטי מתכת- גלוריה מונדי
רותם מימון
רותם מימון

ובכן, יום חמישי כאן ושוב אנחנו עם אותה תהייה מתמדת: מה לבשל בסוף השבוע? אנחנו מכירים כמה אנשים שכבר ביום רביעי מתחילים לגבש רשימה של מנות שבא להם לאכול בשבת, ובהתאם מכינים רשימת קניות. אנחנו מקנאים באנשים הללו.

אז מה נבשל? מה שכבר ברור שבין כל הבישולים לשבת יהיו לפחות מרק אחד וחמין - כי ניתן האות ונפתחה העונה. גם תפוחי אדמה בתנור הפכו כבר לחובה, ועמם סלט טוב ואיזה תבשיל מושקע. אי אפשר להתעלם מנוכחות חג החנוכה שכבר כאן, שנתן לנו השראה לכמה לביבות וסופגניות, מלוחות ומתוקות, קצת שונות מהרגיל. סביר להניח שסופגניות עם ריבה לא נכין בעצמנו אלא נקנה, אבל פיראשקי, ספינג' או לביבות בגרסה ביתית זה הכרח. הנה הן, הצעותינו לשלל בישולי סוף השבוע, עם הבטחה אחת: הולך להיות פה טעים. 

מוזמנים כתמיד להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו - אוכלים את הראש, ולהציג שם את שלל בישוליכם, בפוסט: "מה מבשלים לשבת?" המתפרסם בכל יום שישי בשעה 13.00.

להצעות נוספות ולמתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ