פותחים מסעדה בבית: מתכונים לשבת חורפית בסגר

הוציאו את הסרוויס הכי יפה מהבוידעם וגהצו את המפות הלבנות, אם המסעדות סגורות ואין כבר חשק לטייק אוויי, הופכים את הבית למסעדת שף עם מנות מושקעות לשבת

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קציצות דגים בציר חמוסטה ותפוחי אדמה
קציצות דגים בציר חמוסטה ותפוחי אדמהצילום: נועם פריסמן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

לאנשים נמאס. נמאס מטייק אוויי, נמאס לחכות לשליחים, נמאס מלאכול בקופסאות פלסטיק ונמאס מזה שאין אופק לחזרת המסעדות. מצב הרוח שפוף ומחשבה מתגנבת ללב: כמה זמן לא התלבשנו יפה וראינו אנשים בני גילנו? אם מוסיפים לזה את העובדה שקר מדי ומזג האוויר אינו משחק לטובתנו, מבינים שכל הסימנים מצביעים על כך שאין ברירה, אלא להישאר בבית.

לפיכך, אם המסעדות סגורות - נפתח לנו מסעדה בבית. ולא עוד בית אוכל, אלא מסעדת שפים, שהם למעשה אתם/ן. הוציאו מהארון את המפה הלבנה שנשמרה מגוהצת ומעומלנת מחג כלשהו שלא חגגנו, הוציאו את הסרוויס הכי יפה שלכם ובעיקר - היכנסו אל המטבח והשקיעו במנות:

במקום לרכוש חלה, הכינו בצק והתפיחו אותו משל הייתם ארז קומרובסקי. קצצו עגבניות ופלפלים והעמידו סיר למטבוחה, כמו אצל השף אבי לוי במסעדת "המוציא". שחזרו את המתכון למרק בשר של רפי כהן או הכינו מרק חומוס קרמי וקטיפתי.

למנות הראשונות אנחנו מציעים את סלט הפריקה והתמרים של השף אבי תורג'מן או את סלט גרגרי החומוס של השף ירון קסטנבוים, את הארטישוק עם הסלט ראשד של השף אמיר קרונברג או קדרת הירקות של רות אוליבר. מנה ראשונה מפוארת כמו במסעדת "מונא" תמצאו את הטרטר של השף מושיקו גמליאלי. מולה תמצאו את הסיגר של עומר מילר.

עוד הצעות למסעדת הבית הן המנות של עוף וערמונים של אייל שני, תבשיל טלה ואורז פרסי של השף הלל תווקולי, מנטי טלה של השף יוגב ירוס או קציצות הדגים המפורסמות של מסעדת סנטה קתרינה. 

לקינוח השאירו מקום לסטיקי טופי שאנחנו מתגעגעים אליו ממסעדת הדסון, לעוגת שכבות שוקולד וגבינה, לריבועי קרמל עם אגוזי או טארט תפוחים יעיל שעושה את העבודה. 

קחו את הרעיונות ושחקו עמם. שנו בהתאם לטעמכם האישי והביתי, החסירו או הוסיפו ואולי רק תשאבו השראה למשהו אחר לגמרי. מזגו יין ותחלמו על חיים שפויים. כך או אחרת, שתהיה זאת שבת טעימה ונעימה.

למתכונים מומלצים נוספים לשבת

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות