מתכונים לשבת: 22 רעיונות טעימים לארוחות סוף השבוע

חלה מתוקה נהדרת או מאפה בטטות מקורמלות, מרק חרירה עשיר או חריימה של השף אבי לוי, עוף ממולא מושקע של נוף עתאמנה אסמעיל או סלט קיסר של עומר מילר. 22 סיבות טובות להיכנס למטבח בשישי-שבת ולהתחיל לבשל

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חמין מקרוני
חמין מקרוני עם עוף ותפוחי אדמה צילום: דודו בכר
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

אמנם רואים את קצה קצהו של הסגר באופק, אך מסתמן שגם את סוף השבוע הנוכחי נבלה בין קירות הבית, עם יציאה חטופה לסופר, על מנת להצטייד ברשימת המרכיבים הארוכה שתצטרכו לטובת שלל בישולי השבת.

ומה אנחנו מציעים לבשל בסוף השבוע? כהרגלנו בעונה, הרעיונות מתחילים פחות או יותר לפי סדר הארוחה: מהמרק לספתח עם המאפים לצדו, אחר כך הסלטים והמנות הראשונות, משם עוברים למנות ביניים, תוספות ועיקריות, חמין לשבת ולבסוף הקינוחים. 

בהתאם, מתחילים עם מרק בטטה לצמחונים ולטבעונים או מרק חרירה עם נתחי בשר לאוכלי כל. בגזרת המאפים, חלה לשבת מתקתקה ומלאה בדברים טובים, צמת בצק עלים ממולאת בכבדי עוף או אולי בכלל מעין טארט טאטן של בטטות מקורמלות, עם שפיץ אסיאתי. ממשיכים עם שלל סלטים ותוספות: סלט עשבים או סלט גזר וקשיו שמושפעים מהמזרח, סלט קיסר מושקע ביותר של עומר מילר (רמז, הוא אינו פשוט כלל אבל שווה) או סלט עדשים מהיר למי שמחפש מנה שמתקתקים ברגע האחרון. עוד יגיעו ברוקולי מוקפץ, קרוקטים טעימים טעימים של תפוחי אדמה ושקדים ומג'דרה מפורקת למרכז השולחן.

בתחום הדגים - החריימה של אבי לוי היא חריפה ומלאת רוטב שכדאי וראוי לנגב עם חלה. גם הארטישוקים הממולאים של השף גיא פרץ מביאים קציצות דגים אל השולחן ועמם לא מעט רוטב. לחובבי העוף, מנה כמעט ילדותית שגם מבוגרים יכולים לאהוב היא שוקיים בסילאן ובירה שחורה וכיפי כמה שזה טעים. נוף עתאמנה אסמעיל מעלה הילוך ומספקת מנת עוף משגעת, אך נודה שיש בה גם לא מעט עבודה. רולדה של אנטרקוט ממולא תשלים את הארוחה, באופן סופי. החמין לשבת הפעם מוגש על ידי השף אוראל קמחי ממסעדת פופינה שחזר לשורשים ומכין אותו עם מקרוני. 

בקינוחים - הכל מכל, משהו לחובבי השוקולד (פודינג), משהו לחובבי האתגרים (עוגת תפוזים ושמן זית של ערן שוורצברד שאין לו מתכון קליל ברזומה), לעומת קינוח שמתקתקים ברבע שעה (רק צריך להצטייד מבעוד מועד בעוגיות שאוהבים) ושוב אתגר, הפעם איטלקי - טארט לוטוס שכדאי לנסות.

שחקו עם המנות, עם הרכיבים והרעיונות והרכיבו את הארוחות המושלמות שלכם, לפי טעמכם. אקלקטי כמו שאנחנו אוהבים או מסודר ומאורגן כפי שאוהבים אחרים. כמו בכל שבוע, גם הפעם נזמין אתכם לשמור את המתכונים שאהבתם ולקבל על כך תזכורת למייל. כמו כן, מוזמנים להיכנס אל קבוצת הפייסבוק של מדור האוכל - "אוכלים את הראש", אם עוד לא הצטרפתם, וכמו בכל יום שישי, החל מהשעה 13.00, להציג לעולם את המנות שבחרתם לבשל בסוף השבוע.

למתכונים נוספים ומומלצים לשבת

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות