מגונדי ועד חמין: כל מה שטעים לאכול בסוף השבוע

מרק קרם אפונה או קדרת ירקות שורש, שוקרוט או חמין, דג מאודה תאילנדי או בסבוסה כמו של פעם: 22 הצעות לבישולי סוף השבוע

מרק גונדי
גונדי, מתאים במיוחד לעונת החורף המתקרבתצילום: תומר אפלבאום
רותם מימון
רותם מימון

אומרים שדברים טובים וטעימים באים בזוגות, לכן הפעם, בבישולי סוף השבוע, בחרנו ללכת על שניים שניים מכל דבר. בעולם המרקים, הלכנו מצד אחד על גונדי קלאסי מהמטבח הפרסי, ומצד שני מרק קרם אפונה עדכני ואופנתי של השף גיא גמזו ממסעדת אריא.

את ארוחה נפתח עם שני סלטים מבושלים מהמטבח הטוניסאי וממשיכים עם שני סלטים טריים, האחד עם סינטה והשני של חסה והרבה ירקות בהגשה קצת שונה, כששי לי ליפא מקבלת השראה מג'ואל רובושון. שתי מנות תפוחי אדמה, שתיהן בתנור ושתיהן שונות לחלוטין זו מזו. נסו את פום אנה, אם עוד לא הכנתם זאת בעבר.

בתחום הדגים הלכנו על כמה שיותר מעודן ונקי - מצד אחד מתכון תאילנדי והתשובה שלו עם עשבי תיבול מקומיים. לעיקריות שתי קדרות - אחת לאוכלי כל והשנייה עם ירקות שורש צמחונית. ולחובבי העוף, שתי גרסאות לעוף ממולא, שתיהן חורפיות וטעימות.

לשבת נציע שני מאפים מהמטבח התימני לארוחת בוקר, ואחריהם המתכון המושלם לחמין והתשובה הים תיכונית שלו - בדמות שוקרוט. 

הקינוחים הפעם יטיילו באגן הים התיכון - בסבוסה קלאסית כמו של פעם או בקלווה עדכנית של קרין גורן,  מעמול עם בצק משולב פיסטוק ובמילוי תמרים מול עוגיות שקדים שהולכות עם קפה, כי אי אפשר בלי.

כהרגלנו, נזמין אתכם להצטרף אלינו ולהציג את בישולי סוף השבוע שלכם, בקבוצת האוכל שלנו "אוכלים את הראש" בפוסט - מה מבשלים לשבת, שמתפרסם בכל יום שישי בשעה 13.00. כך או אחרת, מה שתבחרו לאכול - שיהיה סוף שבוע טעים.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ