מתכונים לשבת: 20 רעיונות לבישולי סוף השבוע

מהחלה לניגוב החריימה ועד עוגת השוקולד הכי פשוטה וטעימה, ממטבוחה קישואים מפתיעה ועד מרק ערמונים קר - במקום לשבור את הראש מה לבשל, הנה 20 רעיונות והצעות לצאת עמם לדרך

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
עלי מנגולד ממולאים בבורגול ובשר ברוטב סילאן לימוני.
עלי מנגולד ממולאים בבורגול ובשר ברוטב סילאן לימוני.צילום: דניאל לילה |  סגנון: אוריה גבע
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

שוב מגיע סוף השבוע ושוב אותן דילמות, מה מבשלים הפעם? האם אחרי כל מה שבישלנו בתקופה האחרונה צריך לחזור אל הקלאסיקות האהובות? או שאולי בסוף השבוע סוף סוף אפשר להמציא את עצמנו מחדש, להכין משהו שעוד לא בישלנו, לצלחת בצורה קצת יותר מושקעת ויפה? כך או כך, בחירת המתכונים לשבת הפעם נעו בדיוק משני השיקולים הללו, מהמאבק המתמיד בין הקלאסיקה לחדשנות.

אז מה מבשלים ואופים הפעם? כהרגלנו, האקלקטיות חוגגת. מתחילים כרגיל עם חלות והפעם - החלה של השף יניב גור אריה, שמבטיח שאחריה לא תוכלו לקנות חלה אחרת ומולה לחם שטוח של סער מור, שמזכיר במקצת פרנה, והוא מתאים במיוחד לניגוב רוטב החריימה. אגב, במקום חריימה אנחנו מציעים מחבת של דגים ברוטב דלעת, שום ועשבים. נסו אותה.

ממשיכים עם הפתיחים - שמתאימים בדיוק לימים החמים הללו: מר ערמונים קר בסגנון הונגרי ובגזרת הסלטים, הירקות והמנות הראשונות - סלט שורשים עם כל הירק שיש עכשיו בשוק וגרסה שלנו למטבוחה, רק עם קישואים. גם פאקורה הודית עם תרד או לביבות דלעת הן פתיחים נהדרים שכיף לנשנש ולפתח תיאבון. מיד אחר כך מגיעים הממולאים. שוב - אחד קלאסי - עם עלי מנגולד בורגול ובשר. ומולו - ראש כרוב ממולא טבעוני של אורי שביט. טעים טעים. 

דילוג מהיר אל העיקריות יביא שתי מנות שתרצו לחזור אליהן שוב ושוב בימים החמים: לברק ממולא בחצילים או עם זרעי עגבניות ולחם. חובבי הבשר והעוף יכולים ללכת על לחי בקר בסילאן (שווה לשקול אותה אחרי סוף השבוע הזה, גם כמנה לראש השנה), או מנה של פרוסות אסאדו צלויות כמו מינוט סטייק עם פירות קיץ. מי שחייב עוף בתנור, לשי לי ליפא יש גרסה מתקתקה ומיוחדת עם מייפל. כדאי לנסות ובכל מקרה, מנה שהילדים יאהבו עד מאוד.

לקינוחים הלכנו קודם כל על פשטות מנצחת: עוגת שוקולד יעילה, קלה וטעימה. לשבת בבוקר אין כמו רוגלך וריח של שמרים גם בשיא הקיץ. כבר זמן מה שמתחשק לנו קינוחי תפוחים אז נכין פאי בגרסה קצת שונה ואולי אפילו בוואריה.

גם הפעם הבאנו רק רעיונות בהם אתם מוזמנים לשחק כאוות נפשכם. לשאוב רעיונות ולבצע בצורה המתאימה לכם ולטעמכם. כהרגלנו, נזמין אתכם לשמור את המתכונים שאהבתם ולסמן בחלונית המיוחדת מתי לקבל תזכורת. הצטרפו אלינו כבכל סוף שבוע לפוסט - "מה מבשלים השבת" בקבוצת הפייסבוק שלנו (מתפרסם בכל יום שישי בשעה 13.00). איפה שלא תהיו ומה שלא תבשלו, שתהיה שבת שקטה ורגועה.

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא: