מתכונים לשבת חורפית עם ירקות כתומים טעימים במיוחד

משלל מרקים ועד עוגות - כך תהפכו שבת קרירה ומנומנמת לסוף שבוע כתום ומלא טעמים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פאי רעים
צילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

בעידן בו בכל יומיים מתפרסם מחקר חדש שאומר מה מותר ובעיקר מה אסור לאכול, צריך להגיד תודה שמדי פעם המדע מודה שלאכילת פירות וירקות כתומים יש כמה יתרונות בריאותיים ברורים. עזבו אתכם מפחמימות וסוכרים (שידוע לכל שיש בירקות הללו), כל סבתא יודעת למלמל שכתום זה בריא לעיניים ולנשמה. והיא צודקת.

מעבר לזה, ירקות כתומים כמו גזר, בטטה, דלעת ודלורית הם גם כלי יעיל להתמודד עם הטמפרטורות הנמוכות סוף סוף בחורף החמים הזה, בעיקר בתבשילים, כי לפני הכל - כתום זה טעים. אותנו לא צריך לשכנע מעבר לתירוץ הטעם, כדי להקדיש סוף שבוע שלם למתכונים נהדרים מגזר ועד דלעת, מבטטה ועד דלורית, מהמנה הראשונה ועד הקינוח - הכל עם ירקות כתומים: מרקים, סלטים, תבשילים, תוספות ומאפים ואפילו בקינוחים, ואך בלי עוגת גזר אחת לרפואה, כי לה הקדשנו רק לאחרונה מדור משלה - הנה הוא

כהרגלנו בקודש, נזמין אתכם לשאוב רעיונות, להחליף ולהחסיר, לשדרג ולהתאים למטבח ולטעם האישי שלכם את שלל המתכונים. ראו בהם רק המלצות והזמנה לדיון עצמי. כהרגלנו בקודש 2: נזמין אתכם להצטרף אל קבוצת הפייסבוק שלנו ולהציג את שלל הבישולים שלכם לשבת, בפוסט המיוחד שעולה בכל יום שישי בשעה 13.00. בואו לדבר ולפגוש אותנו. 

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

תגיות קשורות:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ