לא למשקיענים בלבד: 25 מתכונים לשבת

מדג ברוטב פלפלים ועגבניות ועד ממולאים טבעוניים משגעים, מספיחה כבש ועד קובה סלק וגם גרסאות מעניינות לסביצ'ה וקרפצ'יו. בקיצור, כל הרעיונות שצריך לבישולי סוף השבוע

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
קוביות בקר ברוטב הריסה מקורמל. השראה ממסעדה פריזאית
קוביות בקר ברוטב הריסה מקורמל. השראה ממסעדה פריזאיתצילום: מתן שופן
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

סוף השבוע כבר כאן ולמי שאינו מצויד ברשימת מנות לשלל הארוחות הצפויות בו, כדאי להתחיל מכאן. אסופה אקלקטית כתמיד של כל מה שאכלנו ובישלנו לאחרונה וכדאי לאמץ או לשאוב רעיונות ולצאת לדרך משלכם.

כרגיל - מתחילים עם מאפה לריפוד הבטן. קרן הבר מציעה חלה מפוארת ולעומתה השף שאדי בשארה מציע דווקא ללכת על ספיחה, אותו מאפה פתוח עם בשר מעל, רק כשכאן את העלים הוא החליף בבצק פיצה. 

בגזרת הראשונות, הירקות והסלטים - הו הו, כמה אופציות לא רעות בכלל. מתחילים עם מרק קובה סלק עוקצני, למי שחייב מנה ראשונה חגיגית ומושקעת. בסלטים, עוד גרסה לסלט עגבניות חריף (שעובד היטב עם החלה שהוזכרה קודם), סלט גרגירי חומוס, שעשוי להיות פיקנטי גם כן. ארז קומרובסקי מציע סלט במיה קיצי, קליל ומעניין. במקום ירקות בתנור נציע ברוקולי צלוי נהדר עם תוספות. קרפצ'יו וסביצ'ה, מתחרים פחות או יותר על אותו סגנון - רק לכל אחד הטעם והייחוד שלו.

מנות ביניים ועיקריות מתחילות עם גרסה מיוחדת של משה בסון לממולאים טבעוניים של עלי מנגולד עם אורז וחומוס, לא כמו שמכינים בדרך כלל. לאוכלי כל, לקרן הבר יש מפרום חצילים, שמשחק על אותו העיקרון. השף שניר אנג סלע ממסעדת גוז' ודניאל עם פסטה חריפה, טעימה להפליא. לטבעונים נציע גם לביבות הודיות של תרד ובצל ולאוכלי הבשר  - קציצות עיג'ה מלאות ירק, בשר וקישואים שאי אפשר להפסיק לנשנש. בתחום הדגים - שתי מנות שונות לחלוטין - האחת קבב והשנייה ברוטב פלפלים ועגבניות. בתחום הבשר: קוביות בקר ברוטב הריסה מקורמל של מתן שופן, עוף צלוי קצת אחר ומשהו בין תבשיל לקדרת עוף ובשר עם הרבה ירקות, של דורעם גונט. 

ומה לקינוח? מילקי ביתי על תקן מוס שוקולד לחובבי הז'אנר. מי שחייב מאפה, יקבל אותו בדמות קרוסטטה עם פירות הקיץ או כעוגת משמשים שהתחילו סוף סוף את העונה. מי שמחפש משהו קליל יותר ימצא זאת בריבועי אגוזים כיפיים או בפחזניות מושקעות מאוד.

קחו נשימה, דף ועט והתחילו לשחק עם הרעיונות. הורידו, הוסיפו, שנו לחלוטין והצטרפו אלינו כבכל יום שישי לפוסט - מה מבשלים לשבת? שעולה בשעה 13.00 בדיוק בקבוצת האוכל שלנו - אוכלים את הראש

לחצו כאן לעוד מתכונים טעימים לשבת

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא: