26 הצעות קלילות וטעימות לסיום הפסח

אחרי כל כך הרבה אוכל בחג הזה, מה עוד נותר לנו לאכול? ובכן, מנות קלילות ובכל זאת חגיגיות למרכז השולחן

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
סיניה לוקוס. 
על שם התבנית
סיניה לוקוס. על שם התבניתצילום: מיכל וקסמן
רותם מימון
רותם מימון

אנחנו מודים, עוד ארוחה אחת בחג הזה ואבדנו סופית. המשקל כבר לא מה שהיה וכל החשקים שלנו תחומים כרגע למים עם לימון בלבד. ובכל זאת, שביעי של פסח שמתיישב על סוף שבוע, לכן - אם נרצה או לא, קשה להתחמק מארוחה גדולה אחת לפחות (וכמו שאנחנו מכירים את עצמנו, יותר מאחת).

ומה נכין הפעם? לא מעט מנות למרכז השולחן, שכל אחד יכול לקחת מהן כמה שירצה. אחרי מרקים מתבקשים, כיאה למזג האוויר המעט קריר, אך הפעם בלבוש עונתי עם שום ובצל ירוק, נעבור לכל מה שימלא את השולחן: סיניה משגעת עם לוקוס, סלטים, תוספות שופעות ירקות, תבשיל אורז עם בשר פרסי וכמה סוגים של קציצות וממולאים, כולל סלרי ממולא כמו שלא טעמתם, צלי בקר מגולגל לרולדה וקבב דגים נפלא על ממרח שום יווני של אביבית פריאל אביחי ממסעדת אוזריה.

לקינוח פאי פקאן טבעוני נטול גלוטן של משק ברזילי, עוגת מרנג מפתיעה, קערת טפיוקה ופירות, כדורי שוקולד לחיסול המצות או כדורי מרציפן שתכינו בעצמכם ולבסוף - מי זאת מבצבצת באופק? המופלטה. שיהיה סוף חג שמח.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ