20 מתכונים טעימים לארוחות סוף השבוע

מהגרסה הקלאסית לגספצ'ו ועד עוגת אפרסקים, מהמוסקה של אייל שני ועד דגים צלויים - כל מה שטעים וקליל לארוחות בסוף שבוע חם

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פודינג אורז עם מסקרפונה.
פודינג אורז עם מסקרפונה.צילום: דניאל לילה | סגנון: עמית פרבר
רותם מימון
רותם מימון

ובכן, חם. במידה כזאת או אחרת, כמה מעלות למעלה או כמה פחות, אם נרצה או לא - חם. בהתאם לזה, אנחנו עברנו כבר מזמן לבישול קיצי. כמה שיותר קליל, כמה שפחות מכביד על הבטן וכמה שיותר עונתי (הכל נכון עד שמגיעים לקינוחים). וזוהי, כאמור, רק ההתחלה.

לטובת בישולי סוף השבוע נציע הרבה קישואים, פקוס, ירקות ירוקים, עגבניות בשפע, ומעבר להם גם קצת דגים צרובים או צלויים וכמובן מרק קר. אם עוד לא הכרתם את הגספצ'ו, הגיע הזמן להכתיר אותו כמרענן הרשמי של העונה, כי אם לא נגיע לאנדלוסיה, לפחות שהיא תגיע אלינו. למנות ראשונות הצעתנו היא ללכת על פסטלים של דלעת ובטטה או סיגר גבינות קליל. קליל לא פחות הוא סלט קיסר עם עוף חלוט מפתיע או סלט פאקוס וקישואים. אי אפשר בלי חלה ממולאת ולצדה מטבוחה של אייל שני. עוד מהשף תקבלו כשתגיעו אל המוסקה שלו.

עונת עלי הגפן החלה ולכן הגיע הזמן לעטוף את הקציצות בהם ולקבל מנה ים תיכונית קצת אחרת. לטבעונים ולצמחונים, מנה עיקרית של קישואים ממולאים ולאוכלי כל - דגים ועוף ביין וחמוציות.

בקינוח עשינו קצת סיבוב פרסה, אבל תבינו אותנו - מדובר בחלת שמרים ממולאת בשוקולד, איך אפשר להתנגד לזה? כאיזון לזה הבאנו את המתכון לעוגת אפרסקים בחושה. בין לבין נציע פודינג אורז עם עם פירות יער או פאי נוטלה ובייגלה מלוח מושחת. 

למתכונים מומלצים נוספים

כהרגלנו, לא משנה מה תבחרו להכין, קחו את ההצעות ושחקו עמן לפי טעמכם, שנו, הפחיתו או הוסיפו, בעיקר לפי קהל היעד במגרש הביתי שלכם. הכינו את המנות והצטרפו אל קבוצת הפייסבוק שלנו - אוכלים את הראש, תפסו מקום בבמה המכובדת והציגו את הבישולי סוף השבוע שלכם בפוסט שעולה כבכל יום שישי בשעה 13.00. שיהיה סוף שבוע טעים במיוחד.

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ