25 מתכונים לשבת שאפשר לקרוא להם אוכל מנחם

מפירה ועד פולנטה, חלה ממולאת ועד פודינג לחם, פאי רועים או גראטן, כנאפה או מוסקה - אם זה לא הזמן לאוכל מנחם, אי מתי?

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גראטן תפוחי אדמה, בייקון ותרד .
גראטן תפוחי אדמה, בייקון ותרד .צילום: דן לב | סגנון: טליה אסיף
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון
רותם מימון

יכול להיות ששימוש עודף במינוח "אוכל מנחם", הפך אמת פשוטה לקלישאה שנואה, חבוטה ושחוקה. אבל כן, יש אוכל שבעיתות משבר כמו מחבק את הגוף, הלב והנפש מבפנים, מזכיר את העבר ונותן פיסה של שקט ונועם, לפחות לכמה רגעים. ואם זו לא תקופת משבר, מתי כן? כשהחיים שלנו נעים בין הזיה לחלום מבעית, בין חדשות מעציבות לידיעות קודרות מכל עבר, אופק שצבוע בשחור, ומעל הכל מתנוססת התהייה: האם זה הכי נמוך שהגענו, או שיש עוד דרך ארוכה למטה? אם כן, אנחנו כאן בשביל לתת לאוכל לעשות את העבודה. להנמיך להבות (חוץ מבמטבח) ולהיות אי של אסקפיזם טהור.

אז למה אנחנו מתכוונים כשאנחנו מדברים על "אוכל מנחם"? הו, טוב ששאלתם. לרוב זה חייב להיות משהו חמים, לעתים כזה שאפשר לאכול ישר מהסיר או מהתבנית, עם כף או עם מזלג. זה חייב למלא את הבית בריחות נעימים, ואת הפה בטעמים עגולים וכן, זה מתאים יותר לחורף מימות תחילת הקיץ, ובכל זאת. שום שפיצים מצד אחד ושום עידון מהצד השני. איכשהו נדמה לי שאפשר לקרוא לזה בשם אחד מאחד - פחמימות. אבל אפשר לקחת את זה לעוד הרבה כיוונים: מנות שהן ארוחה שלמה בסיר אחד, או כאלה שהמרקם שלהן לוקח חלק חשוב במהות, כשלא מעט פעמים אוכל רך וחלק למשל, תופס חלק גדול מההגדרה.

גם האלמנט הנוסטלגי, זה שמזכיר שפעם אולי באמת היה יותר טוב וזה לא רק בראש שלנו, הוא חלק חשוב בהגדרה. על כן, מעט מכל אלה יובאו כאן היום ומה נגיד, שיהיה טוב? אנחנו כלל לא בטוחים, אבל לפחות בפן הקולינרי עוד יש תקווה.

למתכונים מומלצים נוספים

רותם מימון

רותם מימון

כותב, אוכל, שותה וגם עורך מדור האוכל והטיולים של אתר הארץ.

מנהל קבוצת הפייסבוק: אוכלים את הראש

ובאינסטגרם: https://www.instagram.com/rotemmon/

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ