קציצות עוף: מתכון שעובר במשפחה כמה דורות אינו טועה - זן ואומנות הבישול עם ילדים - הארץ

קציצות עוף: מתכון שעובר במשפחה כמה דורות אינו טועה

הן טעימות, ביתיות ואם לא שמים לב נחטפות לפני שמגיעות אל השולחן. קציצות העוף של אניו – מתכון שעובר במשפחה, פשוט כי הוא טעים, בהנחה שהטבח שמר על ערנות חטפנים בזמן ההכנה

קרן הבר
קרן הבר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
קציצות עוף
קרן הבר
קרן הבר

אין מה לדבר, כנראה לכן אני כותבת, אבל המשפחה שלנו חובבת גנאלוגיה ואם לא דרך עבודות שורשים אז דרך מתכונים והלא מן הידועים שהמשפחה צועדת על קיבתה. לכן בכל פעם שמתכון משפחתי שכזה לא מתקבלת מידית על ידי הצאצאים אני נוקטת בשיטת ההתשה שהמוטו שלה פשוט: "הייאוש בעוכרינו, ההתמדה סוד כוחנו", ובמילים אחרות "הכיני להם שוב ושוב עד שבסוף יאהבו, או שפשוט יתרגלו". ומה אתם יודעים? זה לא בהכרח עובד.

בכל מקרה, את המתכון הזה לקציצות עוף קיבלתי מחמי, אמא שלו היתה מכינה אותן ואחריה חמי וחמותי היו מכינים אותן באופן קבוע. אודה ולא אבוש - יש לי בעיה עם חזה עוף שלא אני מכינה ונדמה לי שכבר אמרתי את זה מעל דפים אלה בעבר. חזה העוף, גם זה העשוי לשניצלים הנמכר במחוזותינו, מכיל יותר מדי חלקים שאני לא רוצה לאכול. כן, גם אלה הנקיים ביותר. זו אולי איסטניסטיות, זו אולי שריטה בלעדית שלי, אבל ככה זה. מן הסתם זה מחריף כשזה מגיע לחזה עוף טחון, שם אין בכלל בקרה לגבי מה נטחן.

זו הסיבה שוויתרתי מראש על המתכון וזה עבד עד שיום אחד, ממש כרעם ביום בהיר (תוספת שלי להעצמת הדרמה) הבנתי שיש לי מטחנת בשר בבית ואפשר להשתמש בה. טוב, תשמעו, זה הפך את עולמי (ממשיכה בקו הזה של הדרמה) ובעיקר החזיר לשולחן את קציצות העוף של סבתא של בן זוגי, או בקיצור – קציצות אניו. מה אני אגיד לכם? חבל שלא חשבתי על זה קודם כי זה ממש, אבל ממש טעים ואני אפילו לא צריכה לשכנע את הצאצאים, הריח כבר עושה להם את זה ממילא.

קציצות אניו (כ-30 קציצות בינוניות)

קציצות עוף

מה?

1/2 ק"ג חזה עוף

6 פרוסות חלה ללא קרום או 5 כפות (40 גרם) פרורי לחם

4 (או יותר) שיני שום

1 ביצה

כפית מלח

1/2 כפית פפריקה (לא חובה)

פלפל שחור לפי הטעם

שמן לטיגון

איך?

מנקים היטב את חזה העוף מכל שומן, גידים וכיוצא באלה מיותרין.

אם משתמשים בחלה, משרים את פרוסות החלה במים וסוחטים אותן לקבלת כדורי בצק.

טוחנים את חזה העוף ואת כדורי החלה.

מוסיפים לתערובת שיני שום כתושות, ביצה, מלח, פפריקה ופלפל שחור ומערבבים היטב.

מכסים ומניחים שעה במקרר.

מוציאים את התערובת ובידיים מעט רטובות יוצרים כדורים.

מוזגים שמן למחבת גדולה בעומק של כ- 1/2 ס"מ ומטגנים מכל צד עד לקבלת צבע שחום, לחלץ מהשמן לצלחת מכוסה בנייר סופג ולהגיש.

קרן הבר
קרן הבר |זן ואומנות הבישול עם ילדים

בבית אחד בעיר פרברית במרכז הארץ, בהנחה שמרכז הוא עניין יחסי, גרה משפחה - בן בכור, בת מרכזית וקטינא אחד - שמיישמת חינוך ביתי, אבא איש הייטק ואמא שכותבת מהבית ומאוד אוהבת לבשל. יש להניח שצריך היה להסביר את זה, אבל אנחנו נבחר לגלגל את סיפורינו מפוסט לפוסט, אם בכלל. הכל התחיל כשהמרכזית החליטה שהיא רוצה קצת יותר לבשל והופס, נפתחה לה מסורת חדשה שמתמקדת, לפחות בינתיים באפייה אבל לא רק.

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ