שני סלטי חצילים מוצלחים

מצד אחד זה סוף עונת החצילים, מצד שני עדיין חמים פה ולמי יש כוח לאוכל כבד? הפתרון: מנות חציל קלילות לקיץ האינדיאני שפקד אותנו באמצע נובמבר. כי אם חם, לפחות חצילים

קרן הבר
קרן הבר
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
סביח
מנת הסביח קרדיט: קרן הבר
קרן הבר
קרן הבר

רק השבוע גיליתי שאכילת חציל היתה נושא שנוי במחלוקת בקרב יהודים במשך לא מעט דורות ורק במאה השנים האחרונות בערך התקבעה הלכה שמתירה את אכילתו בקרב כל העדות. מעבר לעובדה שמדובר בעוול נוראי לאחד הירקות היותר טעימים שיש בנמצא לטעמי, זה מטיל צל על הלכות האוכל היהודי מבחינתי.

לא יודעת איך התחיל הרומן שלי עם חצילים, כילדה אני זוכרת את עצמי מחסלת את החצילים בבלילה שאמא שלי טיגנה הרבה לפני שהם מצאו את דרכם לשולחן, אם בכלל. האוכל היחיד של הסבתא הפולניה שלי מארה"ב שהייתי מוכנה לאכול היה קציצות ברוטב עגבניות עם חצילים רק שעל הקציצות נהגתי לוותר ולא מטעמי צמחונות. למה? כי חציל זה החיים. מבושל, מטוגן, אפוי – העיקר שחציל.

חצילים
צילום: קרן הבר

הסתיו הוא סוף עונת החצילים למרות שניתן להשיג אותם כמעט כל השנה. עם החום הנוכחי והתמוה, לא נותרה לי כל ברירה אלא לחבר בין חצילים למנות קלילות שאמנם לא ילחמו בחום, אבל יעשו נעים בבטן.

סלט חצילים בטחינה

חצילים בטחינה
סלט חצילים בטחינה צילום: קרן הבר

מה?

חציל אחד

4 שיני שום

1/2 כוס טחינה גולמית

מלח

איך?

קולים את החציל על פלאנצ'ה מברזל עד שהוא שרוף היטב מכל הכיוונים. אני מעדיפה חציל בלאדי ומכיוון שהוא מאוד בשרני זמן הצלייה שלו ארוך יותר.

כשהחציל מוכן חוצים אותי באמצעות סכין ומגרדים את תוכנו באמצעות כף עץ וחותכים לאורך ולרוחב את התוכן, אם כי לרוב אין ממש צורך.

מעבירים לקערה, כותשים שיני שום, מוסיפים מלח וטחינה גולמית ומערבבים.

סלט חצילים ברוטב עגבניות

סלט חצילים ברוטב עגבניות
סלט חצילים ברוטב עגבניותצילום: קרן הבר

מה?

2 חצילים

1 בצל

5-6 שיני שום (אפשר יותר)

כף רסק עגבניות

2 כפות מים

מלח

שמן לטיגון עמוק

איך?

שוטפים היטב את החצילים ומנגבים אותם, קוטמים את הקצה וחותכים לקוביות של כ-2 ס"מ.

בסיר קטן מחממים את השמן לטיגון ומטגנים את החצילים עד שהם מזהיבים ואולי טיפונת משחימים, לא יותר. מוציאים את החצילים מהשמן ומניחים להגיר את השמן על נייר סופג.

על מחבת בינונית מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים אליו את החצילים, כותשים את השום ומפסיקים את הבישול. מוסיפים כף רסק עגבניות, 2 כפות מים ומלח ומערבבים.

ובונוס? סביח!

סביח
מנת הסביח צילום: קרן הבר

מה?

פיתה

חצילים מטוגנים

סלט ירקות

ביצה קשה

חומוס וטחינה

איך?

חותכים את הפיתה בקצה, מורחים בחומוס, מכניסים שכבות של חצילים מטוגנים, סלט ירקות קצוץ דק, טחינה (אפשר גם חמוצים, פטרוזיליה, חריף ועמבה) וזהו. מי צריך יותר?

תגיות:

קרן הבר

קרן הבר | |זן ואומנות הבישול עם ילדים

בבית אחד בעיר פרברית במרכז הארץ, בהנחה שמרכז הוא עניין יחסי, גרה משפחה - בן בכור, בת מרכזית וקטינא אחד - שמיישמת חינוך ביתי, אבא איש הייטק ואמא שכותבת מהבית ומאוד אוהבת לבשל. יש להניח שצריך היה להסביר את זה, אבל אנחנו נבחר לגלגל את סיפורינו מפוסט לפוסט, אם בכלל. הכל התחיל כשהמרכזית החליטה שהיא רוצה קצת יותר לבשל והופס, נפתחה לה מסורת חדשה שמתמקדת, לפחות בינתיים באפייה אבל לא רק.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ