צהוב תופח: את עוגיות השלג האלה יהיה לכם קשה לא לזלול

בין אם כגיוון למשלוחי המנות או כפינוק לצד הקפה. הצבע, הטעם והמרקם האוורירי הופכים את העוגיות הקלות האלה ללהיט בכל הגילאים

קרן הבר
קרן הבר
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
עוגיות שלג
עוגיות שלג קרדיט: קרן הבר
קרן הבר
קרן הבר

בשבת אירחנו את חמי וחמותי לארוחת ערב ומצאתי את עצמי מפרקת שייטל משל הייתי קצב השטעטל. יצא מזה רוסטביף נפלא שאפילו שקלתי להעלות כמתכון השבוע. אלא שהחיים הם מה שקורה בזמן שאת מתכננת תכניות וחמותי באה נושאת מתנות: שקית ענקית של לימון פרי גנה.

מה עושים עם לימון חוץ מלימונדה ולמון קארד? ובכן, עורכים ניסויים בעוגיות ואם זה מצליח גם משתפים במתכון. הצליח. הן קלות להכנה, טעימות להפליא, מנצלות את הלימון כהלכה ומספקות לא מעט דקות של הנאה לילדים, אם במקרה הם הגיעו למטבח. המינוס היחיד? שחייבים ממש לקרר אותן כדי ליהנות מהטעם, סוג של עינוי סיני, או תרגול בדחיית סיפוקים. מה אומר ומה אגיד? לא רע להיות באסכולה של החמוצים.

עוגיות שלג (כ-30 עוגיות, בקוטר של כ-4 ס"מ)

עוגיות שלג
עוגיות שלג צילום: קרן הבר

מה?

2 ביצים

100 גרם חמאה ללא מלח מומסת

1 כפית תמצית וניל

1 קליפת לימון מגורדת מלימון אחד

3 כפות (45 מ"ל) מיץ לימון

(לצבע צהוב יותר ניתן להשתמש ב2-3 טיפות צבע מאכל צהוב, עדיף אורגני)

1 כוס (200 גרם) סוכר

2 כוסות (280 גרם) קמח

1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

קורט מלח

לציפוי: שליש חבילת אבקת סוכר (כ-30 גרם).

איך?

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכניסים לקערת מיקסר את הביצים, וניל, קליפת לימון, מיץ לימון, הסוכר, החמאה והמלח ומקציפים 2 דקות.

בקערה נוספת מערבבים את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה וסוכר.

מוסיפים לתערובת הביצים כשליש מהתערובת היבשה, מערבבים עד שנטמעת ומוסיפים כשליש מהחמאה ומערבבים, כך עוד פעמיים עד שמתקבל בצק מעט דביק אבל שניתן לעבוד אתו.

מפזרים אבקת סוכר על צלחת יבשה.

מניחים נייר אפייה על תבנית תנור סטנדרטית.

יוצרים מהבצק כדורים בקוטר של כשני סנטימטר. מגלגלים כל כדור עד לציפוי מלא באבקת הסוכר ומניחים על נייר האפייה. רצוי לשמור על רווחים של כ-2.5 סנטימטר בין כדור לכדור.

מכניסים לתנור ואופים עשר דקות, עד שהקצוות מזהיבים והחלק העליון יבש.

מחלצים מהתנור ומניחים על רשת לצינון של רבע שעה לפחות ויותר אם מתכננים לאחסן. בכלי אטום, העוגיות מחזיקות לפחות שבוע.

קרן הבר

קרן הבר | |זן ואומנות הבישול עם ילדים

בבית אחד בעיר פרברית במרכז הארץ, בהנחה שמרכז הוא עניין יחסי, גרה משפחה - בן בכור, בת מרכזית וקטינא אחד - שמיישמת חינוך ביתי, אבא איש הייטק ואמא שכותבת מהבית ומאוד אוהבת לבשל. יש להניח שצריך היה להסביר את זה, אבל אנחנו נבחר לגלגל את סיפורינו מפוסט לפוסט, אם בכלל. הכל התחיל כשהמרכזית החליטה שהיא רוצה קצת יותר לבשל והופס, נפתחה לה מסורת חדשה שמתמקדת, לפחות בינתיים באפייה אבל לא רק.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ