
מעט חזיריות פועלות בישראל, ובשנה האחרונה הצטמצמה פעילותן בגלל מחלה שתקפה את גורי החזירים. בהיעדר אפשרות חוקית לייבא מחו"ל, מסעדנים נאלצים להסיר את החזיר מהתפריט
איפה ישנם עוד אופים צעירים המתמחים גם בשימוש במגל? חוסאם אל־טחאן מגדל חיטה ואופה לחמי טאבון בתנור המסורתי שבנה במו ידיו
המסעדה של לונא זרייק בנצרת היא תמונת מראה של האשה שהקימה אותה, ומגישה תפריט השואב מהמסורת הערבית בלי להיכבל אליה
רצינו להמליץ על מקומות טובים לאכול בהם בדרך לחרמון, אבל החוק הישראלי מקשה על עסקים ביתיים וטובים לפעול
זרעים משומרים שנמצאו בחפירות ארכיאולוגיות ברחבי הארץ מעניקים הצצה ייחודית לאורח חייהם של האנשים שהתקיימו מהם לפני אלפי שנים
הגבינות של חוות "חלב עם הרוח" הפכו כבר מזמן לקלאסיקה ישראלית. ביקור באחד המקומות האחרונים בארץ שבו אנשים ממשיכים להכין במו ידיהם את האוכל העולה על שולחנם
העלייה הרוסית וקבוצות הפייסבוק הזניקו מחדש את מסורת ליקוט הפטריות המקומיות, ויותר ויותר ישראלים מרחרחים ביערות אחר אחלמיות עירומות וגמצוצים חרוטים
אחרי שנים ארוכות בעולם המסעדנות, השף אליאס מרעב פתח עסק של ממתקים מזרח-תיכוניים
העוגה החורפית של אשת הנשיא ועוגת השקדים של בר א וין: שני מתכונים מרירים־מתוקים לעונת ההדרים
לובסטר בשמנת קוקוס, חביתת סרטנים וסורבה מפרח זנגביל. הדור החדש של מסעדות העילית בבנגקוק מציע תפריט של מטבחים מקומיים לא מוכרים – והרפתקה מסעירת חושים
באנטקיה, חבל הארץ הטורקי שדרים בו יחד בני דתות וקבוצות אתניות שונות, נשמרים יחסים טובים בין השכנים. עד שזה מגיע לשאלות הקשורות במטבח. מסע קולינרי למזרח התיכון הכאוטי
טחנת הרוח של מונטיפיורי הספיקה לפעול רק זמן קצר, אבל הותירה רושם מונומנטלי על דורות של ירושלמים. אחרי שנים ארוכות של עבודות שימור, בחודש הבא מקווים לטחון בה חיטה מקומית
״אייבי״, מסעדת הדגים החדשה של האחים דוקטור, בנויה סביב גריל עצים גדול המאפשר לטבחים להתנסות בטכניקות צלייה חדשות־ישנות
ביקורו של בלפור – מדינאי גדול וגרגרן לא־קטן – העמיד את טבחי היישוב היהודי על הרגליים. 101 שנים אחרי ההצהרה שהסעירה את העם היהודי, קבוצה של חוקרים, טבחים ואופים משחזרים את התפריט שהוגש למנסחה
אחרי שנים ארוכות בעבודות משרדיות, הקריירה השנייה של תמר אדלר ודפי מן כוללת גידול ירקות אורגניים בעונתם ואפיית לחמים בטכניקות מסורתיות
שם האירוע | מקום | תאריך ושעה |
---|---|---|