פינת אוכל- רונית ורד - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שולחן במסעדה

עשרות מסעדות כשרות וייצוג אפסי למטבח הערבי: מדריך גו־מיו מציג תמונה מעוותת של ישראל

הגרסה המקומית של מדריך המסעדות הצרפתי התקבלה בישראל בזרועות פתוחות ובכתבות אוהדות. עיון בספר מגלה ביקורות תמוהות, שפה עילגת ואג'נדה אתנוצנטרית שמוחקת חלקים שלמים מהמטבח הישראלי

גזר זהוב, אחד מקרובי הבר של הגזר התרבותי. הזרעים נלקחו מאוסף הזרעים של בנק הגנים הישראלי במכון וולקני, וצולמו ביחידת המיקרוסקופיה של המכון

שומרי הזרע: האנשים ששומרים על האוצרות החשובים ביותר למין האנושי

יש יותר מ–400 אלף צמחים בכדור הארץ, אבל בני האדם פיתחו תלות מדאיגה בשלושה בלבד. הסימפוזיון המסורתי למזון ולבישול באוקספורד הוקדש השנה לסוגיית שימור הזרעים וטיפוחם, ולשאלה כיצד ניתן להגן על משאבי המזון של המין האנושי מפני שינויי האקלים — ומפני המין האנושי עצמו

 הרליז'יוז ומגדל קרוקומבוש של ג'פרי קנייה

מגדלים מוקפדים וחדשנות מאופקת: מהפכת הקינוחים של ג'פרי קנייה

אחרי מאות שנים של שמרנות נוקשה, אפילו המטבח הצרפתי נאלץ להמציא את עצמו מחדש. השף־קונדיטור ג'פרי קנייה, העומד בראש הפטיסרי העתיק בעולם, מנסה לעדכן את הקינוחים המסורתיים שמוגשים בו מאז המאה ה–18