האביב הנצרתי

משהו טוב עובר על נצרת, בעיקר בשל נחישותם של תושבים להשיב לעיר את מה ששנים של הזנחה ושיפוצים מגושמים נטלו ממנה. סיור בסמטאות פאריס של הגליל - בין בתי הארחה קטנים, אוכל אביבי והפתעות

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים16
רונית ורד
צילום: דן פרץ

אודט שומר ‏(עאזר‏) היא בתו של פאוזי עאזר המנוח, הסוחר האמיד שבבית המידות שבנתה משפחתו במאה ה–19 הוקם לפני שמונה שנים בית הארחה משגשג. אשה חזקה, דעתנית ויפה המשמשת כדוברת ומנהלת יחסי הציבור של אחד מבתי החולים הנוצריים שבעיר. “לו היתה אודט ראש העיר נצרת הכל היה נראה אחרת”, אמר לנו עליה - ספק בצחוק, ספק ברצינות וללא ספק בהערכה ובחיבה - אחד מהתושבים, וסיפר שוב את הסיפור המוכר כיצד היתה היחידה שנענתה לחזון שפרש בפניה היזם היהודי מעוז ינון, למרות הביקורת שהוטחה בה וקשיי הדרך. שלוש בנות ילדה אודט, נשים צעירות ומרשימות לא פחות מקודמתן לשושלת, שתיים מהן קשרו אף הן את גורלן עם עיר אבותיהן האהובה. סוריידה, הבכורה, מנהלת את בית ההארחה ומעבירה הרצאות מרתקות על ההיסטוריה המשפחתית השזורה בדברי ימי העיר; ואילו לין, צעירת הבנות ועורכת דין במקצועה, פתחה בתחילת השנה אספרסו־בר קטן בכיכר המעיין.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ