בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מכה אפורה | האוכל היהודי המזרח־אירופי שב מהגלות

הבשורה יצאה מניו יורק, אבל היום מעזים גם שפים ישראלים צעירים לצאת מהמזווה. האוכל היהודי המזרח־אירופי שב מהגלות שנכפתה עליו, והוא מודרני מתמיד, אבל הדרך ללב הישראליות עוד ארוכה

4תגובות

הסיפור הזה מתחיל עם צלחת לשון בקר, זו ששמה מהלך אימים על אנשי העידן הנוכחי אבל בשרה הרך להפתיע ועדין־הטעם היה חביב פעם על ילדים ומבוגרים. אכלנו את הצלחת הזאת ב”קפה 48” אחרי שתיים־שלוש מנות אחרות ‏(בהן מנה אלוהית של לחם תירס מתוק עם שמנת חמוצה וצ’ילי אדום, שטיפסה לראש מצעד החלומות על מזון נחמה לבוקר הנגאובר טיפוסי‏), ובכל זאת הצליחה הלשון לעורר לפעולה את גלגלי המוח, ולא רק את בלוטות הטעם וחיישני העונג. ארבע פרוסות הבשר האדמדמות נפרסו כך שהיו עבות, בניגוד לפרוסות הלשון הדקות מבית סבתא, אבל...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו