הדגים שלא מגישים לנו במסעדות

יציאה לים עם סעדו זיינב, מוותיקי דייגי יפו, וגיל ססובר, מחברו של ספר חדש על הדיג בישראל, מבהירה כי מצבם של הדייגים והדגה עגום. אבל יש עוד קסם בים התיכון ויש עוד הפתעות - למי שיש לו סבלנות ורצון לגלות את הדגים שלא מגישים לנו במסעדות

רונית ורד
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד

חמש בבוקר, הפינה הדרומית במזח הדייגים של נמל יפו. סעדו זיינב וגיל ססובר מוציאים מהחסקה בעדינות ובאורך רוח שתי רשתות, כל אחת מהן באורך 400 מטר, ומטעינים עליהן שתי רשתות אחרות, קצרות יותר וצפופות עיניים. "אתה נראה עייף, שוב שתית כל הלילה?" סונט זיינב ברעהו הצעיר, שנודע בנטייה לחיי לילה פרועים. בין שני הגברים מפרידים יותר משני עשורים. "איזה שתיתי?" עונה ססובר. "יצאתי עם הבן שלך לים. יצאנו בחמש אחר הצהריים לכיוון פלמחים, חזרנו לקראת חצות עם כמה ארגזים של פלמידות וקצת סרטנים וטרולוסים".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ