המדלן של פסח | שני מתכונים לבוקר שאחרי הסדר

כבר מותר להגיד: אף אחד לא מחכה לאוכל המוגש בארוחת ליל הסדר המתישה. הבוקר שאחרי, זה כבר סיפור אחר. מתכונים לחרמזלך ובורמוליקוס

רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים12
רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

חרמזלך

"בכל שנה היינו מתחננים בפני סבתא שתכין את החרמזלך גם לפני פסח, אבל לשווא. היא מעולם לא נענתה לתחינות. חרמזלך מכינים רק בחג עצמו. סבתא, אסתר יעבץ ז"ל, נולדה בווינדאו שבלטביה בשנת 1903 ונפטרה בגיל 106 בתל אביב. היא היתה נכדתו של רבי זאב יעבץ, שהיה סופר, היסטוריון וממקימי תנועת המזרחי. הוא עיצב את המנהגים המודרניים של ט"ו בשבט וחידש מילים רבות בשפה העברית, אבל היום זוכרים לו בעיקר את המצאת המילה דגדגן. סבתא עברה עם משפחתה ללונדון בגיל 15. היא למדה קצרנות וחיה שם במשך עשור, ואחרי שהתחתנה עם סבא שלי הם עלו לארץ בשנת 1927. הם חיו בצפון תל אביב והיה להם הבית הכי יפה שראיתי בעולם, מאז ועד היום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ