מדריך האינטרנט לחובב האוכל הרציני באיסטנבול
אנסל מלינס ויגאל שלייפר גילו באיסטנבול בשלנים ומאכלים שכבר נעלמו בארץ המוצא שלהם


תייר שמזדמן לעיר זרה סיכוייו למצוא אוכל טוב קלושים. גם בעיר כמו איסטנבול, שאפשר למצוא בה אוכל נהדר כמעט בכל פינת רחוב ומבחר מגוון של מטבחים אזוריים וקהילתיים מרתקים, יתקשה מי שאינו דובר את השפה המקומית, או מצוי בקוד החברתי־תרבותי, לבחור מסעדות טובות על פני מלכודות תיירים. באתר Istanbul eats נתקלנו לראשונה לפני שנתיים, בתחקיר למסע קולינרי ראשון באיסטנבול. חיפשנו בתי אוכל קטנים ומשפחתיים עם אוכל מופלא, לאו דווקא מסעדות יוקרתיות ומפורסמות, והטקסטים שבאתר, הנכתבים בשפה האנגלית, הציעו בראש ובראשונה אוכל טוב במחירים עממיים, אבל גם את סיפורם של המקומות, האנשים, הקהילות והשכונות העומדים מאחוריהם.

רונית ורד
עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם