משק כישורית עושה דברים טובים

המשק של כישורית הוקם כדי לספק מזון לתושבי היישוב, בעלי צרכים מיוחדים החיים בקהילה תומכת. היום היין, הלחם, הירקות והגבינות הם סחורה מבוקשת גם מחוצה לו

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

בחצות היום מפסיקים החברים את עמל יומם ופוסעים לכיוון חדר האוכל. ליד המבנה הצנוע למראה - רחוק מרחק שמים וארץ ממבני הבטון המונומנטליים שהחליפו בשנות ה–60 וה–70 את בתי האוכל המקוריים של התנועה הקיבוצית - מתקבצים ובאים עובדי המטעים, הכרם, גן הירק, הדיר, המגבנה והמאפייה. בחדר האוכל עצמו נפקד מקומם של ברז הסודה המיתולוגי ומגשי הפלסטיק להגשה עצמית - תורני היום מביאים צלחות מרכזיות לשולחנות - אבל לבד מזה פוסע האורח מבעד למנהרת זמן אל ימים עברו, טרם עידן הקריסה וההפרטה, שבהם שימש חדר האוכל מרכז חיי החברה והתרבות של היישוב.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ