עונת דובדבני הווישניאק נמשכת שלושה שבועות. זה הזמן להכין ריבה

עונתו הקצרה והמתוקה של הדובדבן החמוץ היא הזדמנות לשחזר מתכון משפחתי בלתי נשכח

רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

שקט מתוח משתרר בסטודיו. הניסיון הראשון להניח את שכבת הבצק השנייה של האלכסנדר קוכן, אחד מאותם מאפי געגוע שיש בכוחם להעלות מנבכי הזיכרון את דמותם של אהובים ואת טעמם של ימים קודמים, נכשל כליל. יריעת הבצק השחומה והדקה, מדיפה ניחוחות חמאה וקינמון, נסדקה ונשברה לפירורים חוליים. "לא ברור איך סבתא הגיעה לגיל 106", ממלמלת נכדתה של האופה המנוחה שאת המתכון שהותירה לצאצאיה ביקשנו לשחזר. "איך הלב שלה עמד בלחץ הזה?"

תגיות:

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ