חריף, לחיץ ומרומם את הנפש

רוטב הסיראצ'ה המקורי נולד בתאילנד, התחבב על אכלני המערב בזכות מיתוג אמריקאי מוצלח והפך לאובססיה של חובבי חריף רבים, גם בישראל

רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד
צילום: דן פרץ, סטיילינג: נורית קריב

"צ'ילי, הלקט הצמח קפסיקום באקאטום, גדל בהודו המזרחית והמערבית ונמכר מיובש או משומר בחומץ. כשהוא מונח בצורתו הגולמית על הלשון יש לו השפעה איומה שקשה לתאר — אפשר רק להשוותה לאפקט משולב של אש או חום, כאב ומצוקה לא מוגדרת — הנמשכת שעות ולעתים אפילו ימים. שומה על טבחים, לפיכך, לדלל תמיד באופן ניכר את החומר הפעיל, שכן להפתיע סועדים על ידי הגשת מנות המכילות כמות מופרזת של התבלין נחשב לחריגה בוטה מכללי הנימוס".

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ