טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

כל הדרכים מובילות אל טחנת הקמח

איכרים עניים ובעלי אדמות כבר לא ממתינים יחדיו בסבלנות בטחנת הקמח המקומית. אבל שורת מכונות טחינה וגריסה בטחנת הקמח אל באבור שבנצרת היא תזכורת לימים עברו והזדמנות לחובבי אוכל המעריכים גידול מקומי וחומרי גלם בריאים

תגובות

דרך החוֹחָה, הפשפש הקבוע בדלת העץ הכבדה, נכנסו הלקוחות לטחנת הקמח כבר בתחילת המאה ה–20, נושאים על גבם שקים של גרעיני חיטה. החמורים והגמלים נקשרו על יד הבאר שבחצר הפנימית — הפתח הקטן שבדלת הכבירה נועד למנוע מעבר של הולכים על ארבע — בעוד בעליהם ממתינים לקמח שייטחן באבני הטחנה. בשעה שחיכו הבריות לתורן, לעתים ארך הדבר שעות ואפילו ימים, פגשו חברים ומכרים והתעדכנו בדרכו של עולם ובחדשות השעה. "ליום שבו באו הלקוחות מן העיר ומהכפרים הסמוכים לה קראו יום מטחונה, כלומר יום הטחנה", אומר טוני קנאזע, דור...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות