מסע קולינרי בתאילנד

סערה בקערת סטיר-פריי: המסעדות המודרניות של בנגקוק

הפלישה המערבית לבנגקוק, עיר שמקדשת מסורות אוכל סבוכות ורבות שנים, מטלטלת את עולם האוכל התאילנדי. וגם: מדריך לסועד במסעדות המודרניות של הבירה התאילנדית

רונית ורד
גיא רובננקו
תאילנד, צילום: אוסטין בוש
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
גיא רובננקו
תאילנד, צילום: אוסטין בוש

יורדים מבנגקוק של מעלה — הנוף הנשקף מחלונות הרכבת העילית הממוזגת מזכיר חזיונות קולנועיים של עיר עתידנית שהג'ונגל השתלט על חורבותיה — לבנגקוק של מטה, זו שענן תמידי של לחות, פיח מכוניות ועשן דוכני אוכל נישא ברחובותיה. שלט העץ הצנוע המכריז באנגלית ובתאילנדית על מיקומה של סול פוד (Soul Food) - מסעדה תאילנדית בבעלות בני זוג אמריקאים - נמצא במרחק 300 מטר מתחנת טונג לו. מתיישבים על הבר ספון העץ ומזמינים את הממזר של בנגקוק (על בסיס ג'ין, ברבן, ליים ועלי קפיר ליים), או סוקמוויט ביטרס (על בסיס קמפרי, רום ומיץ מנדרינות). תפריט האוכל מציע, בין השאר, מנות מתאימות לליווי האלכוהול כמו המיאנג קאם, מנת עיטוף של עלי חסה ומבחר תוספות, או את הלאמב קרפאו, מנת סטיר־פריי (טיגון־ערבוב) נהדרת של בשר טלה עם בזיליקום תאילנדי, שום וצ'ילי.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ