האנשים שמגדלים יוזו בישראל

יוזו — הכלאה קדומה בין מנדרינה חמוצה ואתרוג סיני — הוא פרי קשה לגידול. אך טעמו המובחן והפופולריות של המטבח האסייתי בישראל הובילו משפחה אחת, מיוחדת ועקשנית, לגדלו בעמק חפר כנגד כל הסיכויים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

האביב אינו עוזב לעולם מקום נחמד זה שבעמק חפר. בין עלוות העצים פורחים תמיד, גם מחוץ לעונתם, ניצני פרחי הדר מבושמים, ובין הפרדסים, מכותרים בעצי זית ובחממות פרחים, עומד ביתן ירוק צנוע המשמש לאחסון כלי עבודה. על קירות הביתן מטפסת גפן, ובין עליה הדשנים והירוקים מציצים שיחי נענע, ריחן אדום ומרווה. מתחת לסוכך רשת הצל יושב אורי אלון, הידוע בכינוי "אורי לימון", ואוכל ארוחת בוקר: חביתת עשבי תיבול ופלפל חריף, לחם שאור, לקרדה, זיתים כבושים וירקות חתוכים גס עם שמן זית ביתי ומיץ לימון טרי. היום קצר והמלאכה מרובה, אבל על עונג ארוחת הבוקר הנינוחה בין עצי הפרדס לא מוותרים ויהי מה.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ