פינת אוכל

רולא: לא מטבח לממהרים

רולא דיב ומועין חלאבי מדברים על המטבח של סוריה הגדולה, לא על אוכל דרוזי או מטבח גלילי. הרי מה שאוכלים בחיפה אוכלים גם בביירות, אז למה להכניס גבולות לצלחת?

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים50
רונית ורד
צילום: דן פרץ

מועין חלאבי מכין את הבאבא גנוש אישית לכל סועד ברגע ההזמנה ומגיש אותו חם: נוטל לידיו חציל, דוקר אותו במזלג, קולה בתשומת לב עד לחריכת הקליפה על אש פתוחה ואז מערבב את הבשר הירוק־זהוב עם טחינה. התוצאה, מעדן תאווה עז טעם וארומה, רחוקה מרחק שמים וארץ מטעמו של הסלט הקר כפי שהתרגלנו לאכול אותו כחלק מערכת סלטי הפתיחה של המטבח המקומי. ההכנה האישית לכל סועד, במטבח שעל פי רוב ניצב בו רק אדם אחד, מצריכה זמן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ