פינת אוכל |

המסעדה הרוסית שמעוררת נוסטלגיה תל אביבית

ברבות מהמסעדות הרוסיות בישראל האוכל משני לחוויה. אבל בוויקינג התל־אביבית של בני הזוג ויקי זיקוב וניקולאי ירמולין מכינים ורניקי, פילמני ושניצל חזיר מצוינים מאחורי חזית מסעדה שקל לפספס

רונית ורד
צילום: לאה גולדה הולטרמן
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: לאה גולדה הולטרמן

הוויקינג המיניאטורי — סמוק לחיים, צחור שפם וזקן ודשן כרס עגולה — משתלשל על קפיץ מתוח ומתנודד קלות מעל הבר. מאחורי הבר עומד ניקולאי ירמולין — סמוק לחיים, צחור שפם וזקן ודשן כרס עגולה — ומוזג בירה, ומי שיביט בשניים מעל ראשו המקציף של גביע שיכר עתיד להשתאות על הדמיון הבולט של הבובה לבן דמותה האנושי. "אין בעיות בכלל", מרעים ניקולאי בקולו לעבר לקוח המבקש כוס קטנה של מי חיים לצד הבירה. "אין בעיות בכלל", המבטא הרוסי הופך את השווא לקמץ ואת הע' לי' ("אין ביות בכלל"), הוא המשפט השגור ביותר בפיו של המוזג טוב המזג והוא משמש לכל צורך ועניין. יכול חייזר להתיישב על הבר ולבקש דבר מה להיטיב את נפשו, וניקולאי ישיב בשמחה ש"אין בעיה בכלל" ויגיש לו בשוויון נפש גמור משקה מחיה נפשות.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ