רונית ורד
צילום: דן פרץ
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"כשהיו האשכנזים מזמינים אותנו לאכול בפסח, היה צריך לזכור לקחת איתנו בגד ים. כי הכל אצלם מרתיחים עם הרבה מים". הציטוט הזה, מפיה של בשלנית ספרדייה מהיישוב היהודי הישן בירושלים, מופיע בספר הנפלא שהקדישה שרי אנסקי לצ'ולנט, המאכל המשותף המובהק לכל הקהילות היהודיות בעולם ("חמין", כתר, 2008). המילים המצחיקות האלו מקדימות מתכון של חמין קניידלך, מעין חמין־מרק המתבשל לאורך כל הלילה, אבל הולמות את הדימוי המקובל של כמעט כל מאכל מהמטבח האשכנזי, על אחת כמה וכמה את סמלו הגדול ביותר — הגפילטע פיש.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ