אתם לא באמת מכירים את הטעמים של יהודי מרוקו הספרדית

זהותם של יהודי מרוקו הספרדית טושטשה עם השנים, אף על פי שבארץ מוצאם דבקו בתרבות הספרדית ונבדלו מהיהודים של דרום המדינה. את החיבה העזה למתוק (גם במאכלים מלוחים בדרך כלל) הם מצליחים לשמר באדיקות

רונית ורד
צילום: דן פרץ
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

רחל פינטו עורמת את הקוסקוס בקערת קרמיקה מעוטרת בדוגמאות אורנמנטליות של צריחי טירות ופרחים. את הקערה העתיקה, בת קרוב ל–200 שנה, הביאו בני משפחתו של בעלה כשעלו מהעיר טיטואן שבמרוקו בתחילת שנות ה–60 של המאה ה–20. סביב הגרגירים הצחורים היא מסדרת פניני חומוס שבושלו בציר עוף עדין ונטול עשבי תיבול ותבלינים; ולבסוף מניחה עליהם את כתר המלכות: דלעת, בצלים, שזיפים מיובשים ושקדים, שצופו בסוכר שספח מהם את הנוזלים במשך לילה, ואז בושלו בסירופ של עצמם. התוצאה, מרהיבת עין וחך, מזכירה תבשילים מפוארים מספרי מתכונים ספרדיים וערביים של ימי הביניים: על ראש ההר הלבן מתנוסס נזר של בצלים מקורמלים, שזיפים שחורים, שקדים מסוכרים ומרמלדת דלעת אדמדמה ומבהיקה למראה.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ