בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שובו של התנור הקהילתי וזיכרון האופה המיתולוגי

יותר מ–30 שנה עמדה המאפייה של איילת השחר בשיממונה, 
עד שהחליטו שניים מתושבי הקיבוץ לשפץ ולהפעיל מחדש את 
תנור הלבנים ההיסטורי. כמו בימים עברו יוכלו אנשי הקהילה להביא 
אל המאפייה הקיבוצית מיני לחמים וסירים לאפייה

12תגובות
תנור הלחם במאפיית איילת השחר ולחמניות טריות שיצאו ממנו זה עתה

אין אדם שנולד בקיבוץ איילת השחר, בין שנות ה–50 לשנות ה–80, שלא מצטיירת על פניו ארשת של געגועים וכמיהה בשעה שמזכירים את שמו של סלים, אופה הכפר במשך 30 שנה. "היתה שם נשמה גדולה כמו הכרס שלו", אומרת העורכת והמשוררת שירי ברוק, ילידת הקיבוץ. "הוא נראה כמו אופה של פעם — עם כרס, סינר ומצנפת טבחים, וללחמים ולעוגיות שלו היה טעם מיוחד. לא רק בגלל שטעם וריח תמיד מועצמים בזיכרון שלנו, אלא כי אכלנו את המאפים הטריים והלא תעשייתיים חמים ישר מהתנור. הוא הסביר פנים לגדולים ולקטנים, אבל היה לו יחס חם מיוחד...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו