שומשום היפתח: הצמח העיקש חוזר לישראל

קשיי הגידול של השומשום דחקו אותו למדינות עולם שלישי, 
אבל בעקבות הביקוש הגדול והצורך לגוון מנסים חקלאים 
ברחבי הארץ לגדל אותו כאן שוב

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

ביום שבו החלה מלאכת הפרדת גרגירי השומשום מתרמיליהם נראה העולם כמי שזקוק נואשות למקלחת. ימים ספורים קודם לכן השתוללה ברחבי המזרח התיכון סופת אבק מדברי — מאוחר יותר ידברו המומחים הנבוכים על השפעת הלחימה בסוריה על המרחב הגיאוגרפי — שצבעה את נופי הארץ בגוני חום־צהוב. חלקיקי האבק דבקו בעלי עצים, הופכים מטעים ירוקי עלווה לחיזיון אפרפר משונה למראה, ובשדה סמוך למושב שרונה ניצבו שלושה גברים, מקלות עץ בידיהם, וסביבם ערימות אלומות צהובות ארוכות גבעולים יבשים. צמחי השומשום, שנזרעו בשלהי האביב, נעקרו מן האדמה עשרה ימים קודם לכן, אוגדו לאלומות והושארו להתייבש תחת כיפת השמים על יריעות ניילון.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ