האב, הבן, שמן הזית והקוויאר

בני משפחת לב סרקרז ובוסתן גלילי של פירות שבעת המינים מספקים השראה לטובי השפים בישראל ובניו יורק

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

צהרי יום שלישי בבית הבד בעין כמונים. עונת המסיק החלה ימים ספורים קודם לכן, ואל חצר המשק של משפחת אברוצקי נוהרים חקלאים מהסביבה: מי בטרקטור, מי בטנדר ומי במכונית פרטית, וכל כלי הרכב כולם עמוסים במכלים ובשקים של זיתים ירוקים־שחורים. על חלל המבנה התעשייתי חולשות אבני ריחיים כבירות שניצבות על במה מוגבהת ומסתובבות על צירן בקול שאגה. פס עצירת השמן, שיובא מאיטליה, מחקה את השיטה המסורתית לעצירת שמן באמצעים מודרניים — אל אבני הריחיים רתום מנוע חשמלי משוכלל ולא חיית משק — ורק הריח, בושם ארומטי ומעורר תיאבון של מיליוני 
זיתים נסחטים לשמן, נותר כפי שהיה בימים עברו.

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ