אספרסו בר ואמבט של מי סוכר

אספרסו־בר חדש שפתחה רזאן זועבי בבית מידות משוחזר בנצרת הוא מפלט רגוע מהעולם שבחוץ בזכות הקפה המשובח והעיצוב הנאה. ברחוב אחר בעיר גונבים את ההצגה העוואמה, כדורי בצק שמרים מטוגנים וטבולים בסירופ סוכר ומי ורדים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

רזאן זועבי עומדת בפתח אל־כחלא, אספרסו־בר יפהפה שפתחה לפני כשלושה שבועות בעיר הולדתה נצרת, ומסתכלת על העבודות המתבצעות ברחוב אל־בישארה. רעש הטרקטורונים והמחפרות מחריש אוזניים, אבל קשה לטעות בחיוך הניצחון הזעיר המסתתר בזווית הפה. פרנסי העיר העתיקה ביקשו לקבוע מדרכה בסמטה הצרה המתעקלת ממעלה הגבעה ומובילה לכנסיית הבשורה הקתולית ולכניסה לשוק, אלא שתיכננו לבנות אותה מלבני אקרשטיין אדומות. זועבי, ארכיטקטית המתמחה בשימור ובשחזור מבנים עתיקים, ודאהר זידאני, הבעלים של מסעדת אל־רידא הסמוכה, הצליחו להילחם בהחלטה ולהפוך אותה. המדרכה החדשה נבנית בימים אלה מלבני אבן מקומית (אבן ג'מעין, על שם הכפר שבו היא נחצבת סמוך לרמאללה), מתאימה יותר לסגנון הבנייה האזורי ולבתי המידות שנבנו ברובע המוסלמי בתקופה העותמאנית.

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ