הזקן מנהריים והתבשיל הבגדדי מהמאה ה–13

במסעדת רוטנברג, על גבול ישראל־ירדן, משחזרים מתכונים קדומים. 
גולת הכותרת היא הסיקבאג', שהיה פעם מלך התבשילים של האזור

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים20
רונית ורד
צילום: דן פרץ

דנדון פעמוני עדר העזים נשמע היטב בחלל הצר והמוארך של המסעדה היפה, פעם קרנטינה ששימשה להסגר בעלי חיים במעבר הגבול של רכבת העמק לירדן. את חלונות הזכוכית חסינת הכדורים אי אפשר לפתוח — מורשת מהזמנים שבהם ידע הגבול ימים מתוחים וקשים — אז יוצאים להביט בעדר הצאן הירדני גולש במורד הגבעות לערוץ הירדן ובואכה גדר הגבול, מטרים ספורים מן המסעדה. "יש פה גם משפחות של חזירי בר, ספק ישראליות ספק ירדניות", אומר יזהר סהר, שף מסעדת רוטנברג, "ואין ספק שבצד הירדני אורבים להן ציידים להוטים".

תגיות:

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ