בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הזקן מנהריים והתבשיל הבגדדי מהמאה ה–13

במסעדת רוטנברג, על גבול ישראל־ירדן, משחזרים מתכונים קדומים. 
גולת הכותרת היא הסיקבאג', שהיה פעם מלך התבשילים של האזור

20תגובות
סיקבאג' במסעדת רוטנברג

דנדון פעמוני עדר העזים נשמע היטב בחלל הצר והמוארך של המסעדה היפה, פעם קרנטינה ששימשה להסגר בעלי חיים במעבר הגבול של רכבת העמק לירדן. את חלונות הזכוכית חסינת הכדורים אי אפשר לפתוח — מורשת מהזמנים שבהם ידע הגבול ימים מתוחים וקשים — אז יוצאים להביט בעדר הצאן הירדני גולש במורד הגבעות לערוץ הירדן ובואכה גדר הגבול, מטרים ספורים מן המסעדה. "יש פה גם משפחות של חזירי בר, ספק ישראליות ספק ירדניות", אומר יזהר סהר, שף מסעדת רוטנברג, "ואין ספק שבצד הירדני אורבים להן ציידים להוטים". "בשנים האחרונות מתנהל...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו