בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

האם יש עוד מה לומר על חומוס?

בדיונים שנערכו בשבועות האחרונים על המאכל מעורר המחלוקת עלו כמה תובנות מעניינות וגם שאלות נצחיות (הביצה? מאיפה הגיעה הביצה?). ואי אפשר בלי המלצה על שתי חומוסיות

69תגובות

"בשל את גרגירי החומוס במים ורסק אותם במכתש עד למחית. העבר את המחית דרך נפה לחיטה, אלא אם כן המחית דקה דיה ואז השלב הזה אינו הכרחי. ערבב עם חומץ יין, לימונים כבושים וקינמון, פלפל, ג'ינג'ר, פטרוזיליה מאיכות משובחת, נענע ופיגם שכולם נקצצו והונחו על פני צלחת ההגשה. לבסוף, מזוג מעל התערובת מידה נדיבה של שמן מאיכות טובה" (מתכון מחית חומוס עם קינמון וג'ינג'ר, מתוך קובץ מתכונים שפורסם במאה ה–13 באזור סוריה־מצרים*) מתי ואיפה "הומצא" החומוס? גרגירי חומוס ופול נמנים עם סוגי המאכלים הקדומים ביותר...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו