האם יש עוד מה לומר על חומוס?

בדיונים שנערכו בשבועות האחרונים על המאכל מעורר המחלוקת עלו כמה תובנות מעניינות וגם שאלות נצחיות (הביצה? מאיפה הגיעה הביצה?). ואי אפשר בלי המלצה על שתי חומוסיות

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"בשל את גרגירי החומוס במים ורסק אותם במכתש עד למחית. העבר את המחית דרך נפה לחיטה, אלא אם כן המחית דקה דיה ואז השלב הזה אינו הכרחי. ערבב עם חומץ יין, לימונים כבושים וקינמון, פלפל, ג'ינג'ר, פטרוזיליה מאיכות משובחת, נענע ופיגם שכולם נקצצו והונחו על פני צלחת ההגשה. לבסוף, מזוג מעל התערובת מידה נדיבה של שמן מאיכות טובה" (מתכון מחית חומוס עם קינמון וג'ינג'ר, מתוך קובץ מתכונים שפורסם במאה ה–13 באזור סוריה־מצרים*)

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ