לא רק תפוחי אדמה וחמוצים — בני העלייה הרוסית מתכוונים להשיב למטבח הסובייטי את תהילתו

בישראל המטבח הרוסי מזוהה עם תפוחי אדמה וחמוצים וסובל מתדמית ירודה. ספר בישול עתידי אמור לתקן את העוול ההיסטורי

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

יאן גיצלטר מערבב את המרכיבים לסלט אוליבְיֶה ומפזר מעל הסלט בצל קצוץ דק. לכאורה פעולות פשוטות של חיי היום־יום ושל עבודת המטבח, אבל אין דבר שקשור לסלט הרוסי־סובייטי המפורסם שאין מאחוריו מחשבה יתרה והכרעות תרבותיות כבדות משקל. "יש סלט אוליביה מקורי, שנולד ברוסיה הצארית, ויש סלט אוליביה של התקופה הסובייטית", אומר השף החייכן, שנולד בבאקו ועלה לישראל בתחילת שנות ה–90 של המאה ה–20. "המטבח של רוסיה הצארית הושפע מאוד מתרבות המטבח הצרפתי. כל בן אצולה רוסי החזיק בביתו לפחות שלושה עובדים ממוצא צרפתי — טבח, מורה לילדים וספק אומנת ספק מאהבת".

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ