הקמפיין לעידוד פירות מכוערים עם מורשת יפה

האגרונום אסף בשן מבקש מכם לשתול בגינה בט"ו בשבט הקרוב עץ פרי מזן מורשת מקומי, אף על פי שהפירות לא צלחו את חוקי האסתטיקה וחיי המדף הארוכים של החקלאות התעשייתית. וגם: סיפורים על אוהבי התאנים, אנשי התותים התלויים ואלופי הצנונים

רונית ורד
צילום: דן פרץ
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רונית ורד
צילום: דן פרץ

"הדבר הראשון שמשך אותי לעסוק בזה הוא הטעם", אומר אסף בשן, ומחווה בידו אל עבר שורות עצי התאנה הנטועים בטרסות העתיקות של שמורת הסטף. "יש כאן פירות בכל צבע, צורה וגודל שניתן לדמיין, אבל כולם מניבים בקיץ וכולם מתוקים וטעימים מאוד. בנעורי עבדתי במטעים של קיבוץ צובה, בחקלאות רגילה, והתפוחים שגידלנו פשוט לא היו טעימים לי, למרות כל המאמץ וההון שהיו כרוכים בגידולם. החקלאות האינטנסיבית הגיעה להישגים טכנולוגיים מדהימים, אבל התפוחים לא היו טעימים. פה אני קוטף תאנה מעץ שגדל ללא השקיה ועם מינימום עבודה, רק גיזום פעם בשנה והפיכת הקרקע, והפירות טעימים להפליא. הבעיה היא שלרוב האנשים בישראל אין גישה לעצים ולפירות כאלה".

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ